1. Haberler
  2. Gündem
  3. Buldan’da Hamile Kadın Cinayeti: Ramazan Çaltı’ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Buldan’da Hamile Kadın Cinayeti: Ramazan Çaltı’ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buldan’da Trajik Olay: Hamile Kadın Cinayeti

Denizli’nin Buldan ilçesinde, 11 Mayıs 2022 tarihinde yaşanan trajik bir olay, yerel halkı derinden sarstı. Yeni Mahalle’de yaşayan iki çocuk annesi ve ikiz bebeklerine 5 aylık hamile olan Hatice Çaltı, bir anda kayboldu. Yakınları, onun erken doğum yapabileceğinden endişe ederek durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileriyle birlikte eve gelen polis, odaları kontrol ederken, Hatice’yi banyonun küvetinde çıplak ve hareketsiz bir halde buldu.

Yapılan incelemelerde, Hatice’nin başından yaralandığı ve hayatını kaybettiği belirlendi. Vücudunda kesici veya delici alet yarası tespit edilmeyen Hatice’nin, ilk belirlemelere göre kalp krizinden ölmüş olabileceği düşünüldü. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından, Hatice Çaltı’nın cansız bedeni otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Otopside Şok Edici Bulgular

Otopside yapılan incelemelerde, Hatice’nin boğazında morluklar ve parmak izleri, kollarında ise boğuşmadan kaynaklanan çizikler bulundu. Bu bulgular, Hatice’nin boğazının sıkılarak öldürüldüğünü ortaya koydu. Olayla ilgili şüpheli olarak gözaltına alınan eşi Ramazan Çaltı’nın, çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekti. Ayrıca, kollarında tırnak izleri saptanan Ramazan, önce Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazıyla tekrar gözaltına alınıp tutuklandı.

İddianame ve Yargı Süreci

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmanın ardından Ramazan Çaltı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle bir iddianame hazırladı. İddianamede, Ramazan Çaltı’nın hamile eşini banyoda boğarak öldürdüğü delillerle ortaya konuldu. Ramazan’ın polisteki ifadesinde, cinayet suçunu kabul etmediği ve eşiyle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra evden ayrıldığını, eşinin öldüğünü ise çalışmak için gittiği tarlada öğle saatlerinde kendisini arayan bir kişiden öğrendiğini ileri sürdüğü kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, Ramazan Çaltı’nın eşini öldürdüğü, iş yerleri ve çevreden alınan güvenlik kamera kayıtları ile çelişkili ifadeleri ile belirlendi. Olay günü Ramazan’ın eve girdiği ve çıktığı sırada üzerinin ıslak olduğu güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İddianamede, kolundaki kızarıklığın da eşini öldürdüğü sırada meydana geldiği belirtildi. Ayrıca, olay günü evden başka birinin girip çıkmadığı da kamera görüntüleriyle tespit edildi.

Mahkeme Kararı ve İstinaf Süreci

Denizli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Ramazan Çaltı, geçen yıl kasım ayında görülen karar duruşmasında beraat etti. Yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden tahliye oldu. Ancak yerel mahkemenin beraat kararı, Hatice Çaltı’nın kardeşleri tarafından istinaf mahkemesine taşındı. Ramazan Çaltı, Antalya Bölge İdare Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde tekrar yargılandı.

Dün görülen davada, 1. Ceza Dairesi, Ramazan Çaltı’yı hamile eşini kasten öldürme suçundan indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Sözcü

Buldan’da Hamile Kadın Cinayeti: Ramazan Çaltı’ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!