1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bulgaristan’da Erken Genel Seçim İçin Çifte Vatandaşların Sınır Kapısı Mağduriyeti

Bulgaristan’da Erken Genel Seçim İçin Çifte Vatandaşların Sınır Kapısı Mağduriyeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler için Edirne’deki sınır kapılarını kullanarak komşu ülkeye oy kullanmaya gitmek isteyen çifte vatandaşlar, Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda uzun süre bekletildiklerini ve işlemlerinin kasıtlı olarak yavaşlatıldığını iddia ediyor. Bu durum, birçok vatandaşın mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Üç Yılda Yedi Seçim

Bulgaristan’da kayıtlı 6,3 milyon seçmen, yarın yapılacak olan erken genel seçimle birlikte 240 üyeden oluşan 51. Meclis’in yeni milletvekillerini seçecek. Ülkede yaşanan siyasi belirsizlik ve iktidarsızlık nedeniyle son üç yılda toplamda yedi kez erken seçim yapılması kararlaştırıldı. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar da bu süreçte oy kullanma hakkına sahip olarak, seçimlere katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye genelinde kurulacak olan 168 sandık ile oy kullanacak olan çifte vatandaşlar, Bulgaristan’a geçerek de oy verme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ancak, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak komşu ülkeye geçmek isteyen bazı çifte vatandaşlar, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda karşılaştıkları zorlukları dile getiriyor.

Bu çerçevede, çifte vatandaşlar, Bulgar gümrüğüne ulaştıklarında otobüslerinin durdurulduğunu ve burada uzun süre bekletildiklerini ifade etti. Söz konusu otobüslerin, gümrükte X-Ray cihazından geçirildiği belirtilirken, sürücülere de 400 Leva para cezası kesilmesi gibi uygulamalar dikkat çekti. Çifte vatandaşlar, Bulgar gümrüğünde yaşadıkları bu işlemlerin yavaşlatılmasından şikayet ederek, ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Bulgaristan’da Erken Genel Seçim İçin Çifte Vatandaşların Sınır Kapısı Mağduriyeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!