1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’da Ambulans Saldırısı: Baba ve Oğul Gözaltına Alındı

Bursa’da Ambulans Saldırısı: Baba ve Oğul Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Ambulans Saldırısı: Olayın Detayları

Bursa'da Ambulans Saldırısı: Olayın Detayları

Bursa’da, acil bir durumu olan kalp krizi geçiren hastayı taşıyan ambulansın önünü kesen tekstilci S.Y. ve oğlu M.Y., yol verme meselesi yüzünden paramedik sürücü Muhammed Ali Karasulu’yu darp etti. Bu olayın görüntüleri, ambulansın içindeki kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde, emniyet şeridinde duran ambulansın önüne S.Y.’nin kullandığı otomobilin geçtiği, ardından S.Y.’nin, M.Y. ve diğer oğlu S.Y. (23) ile birlikte araçtan indiği görüldü.

Olay anında baba ve büyük oğlu, cep telefonlarıyla kayıt almak üzere ambulansa doğru ilerlerken, ambulansın arkasında hasta olup olmadığını kontrol ettikleri gözlemlendi. S.Y.’nin, sürücü Karasulu’nun boğazını sıktığı iddiaları da dikkat çekti.

ARDI ARDINA YUMRUK ATTI

Görüntülerde, yaşanan olaylara tepki gösteren kadın sağlık görevlisinin üzerine yürüyen M.Y.’nin, kendisini engellemeye çalışan Muhammed Ali Karasulu’ya ardı ardına yumruk attığı anlar da yer aldı. Devam eden tartışmaların ardından baba ve oğulları, otomobillerine binerek olay yerinden uzaklaştı.

CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, S.Y. ve oğullarının otomobilin içinde iken çektiği cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı. S.Y., kullandığı otomobille ambulansın önünü kestiğinde, sürücü Karasulu’nun “Hasta var, önüme kırıyorsun” dediği; S.Y.’nin de ambulans şoförüne “İl Sağlık Müdürü’ne atıyorum şimdi” diyerek küfrettiği anlar kaydedildi.

SEYİR HALİNDEYKEN TARTIŞTILAR

Ambulansın kabin kamerasına yansıyan bir başka görüntüde ise, sürücünün seyir halindeyken otomobille yanından geçen şüphelilerle bir süre tartıştığı, ardından bu şüphelilerin Karasulu’yu sürücü tarafındaki kapıya doğru ittiği görüldü. Olay sonrası, yaralı halde olan Karasulu, yanındaki kadın sağlık görevlisi ile birlikte hastaneye ulaşmak için yoluna devam etti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Saldırının ardından gözaltına alınan baba S.Y. ve oğlu M.Y., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.Y., savcılık sorgusunda, “Çakar lambaları yanan ambulansın geldiğini görmemiz üzerine, babam 3-4 tane araç geçtikten sonra, ambulansın hızını kesmemek için yol verdi. Akabinde en sağ şeritten yola çıktığımız için, ambulansın arkasından yolumuza devam ediyorduk. Bu esnada ambulans birden ani fren yaptı. Biz de bir sol şerite geçtiğimiz esnada Muhammed Ali Karasulu, şoför koltuğundan camını açarak, aracımıza bakarak küfredip, ‘Arkamdan ne takip ediyorsun, sen adam mısın? Arabayı çek sağa, dur kolluk çağıracağım’ dedi ve el kol hareketleri yaptı. Biz de bunun üzerine aracımızı ileride sağa çektik, ambulans şoförü de aracını durdurdu, ardından biz de aracımızdan indik. Babam telefonu ile video çekerek, ‘Seni Sağlık Müdürlüğüne göndereceğim’ dedi. Şoför aracından inerek bize doğru küfrederek geldi. Ambulans şoförü babamın üzerine doğru yürürken, ben araya girdiğim sırada, benim daha öncesinde çatlak olan ayağıma bastı, canım çok acıdı. Ben de can havli ile kendimi korumak amaçlı ambulans şoförünü ittim, yumrukladım” şeklinde ifade verdi.

“OĞLUMA ZARAR VERMEMESİ İÇİN İTTİM, BOĞAZINI SIKMADIM”

Olay sırasında el baş parmağının kırıldığını iddia eden M.Y., ambulans sürücüsünden şikayetçi olduğunu belirtirken, baba S.Y. de ifadesinde, ambulans sürücüsünün küfür ve hakaret etmesi nedeniyle tartışmanın yaşandığını öne sürdü. S.Y. şöyle konuştu: “Ambulans şoförü, oğlum M.’yi, ambulansın önüne, ‘Gel buraya, bak burada kamera var, kameraya gülümse’ diyerek çağırdı. Bu esnada ambulans şoförü oğlumun daha evvelden çatlak olan ayağına bastı. Oğlum da can havli ile kendini korumak amaçlı refleksle ambulans şoförünü itti. Akabinde ben hemşireden arabada hasta olduğunu duyunca, ‘Herkes aracına binsin, araçta hasta varmış’ dedim. Bu olayda sadece kendimize yönelik küfür ve hakaretler sebebiyle tartışma oldu. Ben sadece oğluma daha fazla zarar vermemesi için ve şahsı da sakinleştirmek için, ‘Kardeşim ne yapıyorsun?’ diyerek yakasından tutarak ittim. Kesinlikle boğazını sıkmadım.”

BABA ADLİ KONTROLLE SERBEST, OĞUL TUTUKLANDI

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden S.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu M.Y. tutuklandı.

Kaynak: Sözcü

Bursa’da Ambulans Saldırısı: Baba ve Oğul Gözaltına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!