1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’da Büfe Sahibi Borç Uyarılarıyla Dikkat Çekiyor

Bursa’da Büfe Sahibi Borç Uyarılarıyla Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Borç Uyarılarıyla Dikkat Çeken Büfe Sahibi

Bursa'da Borç Uyarılarıyla Dikkat Çeken Büfe Sahibi

Bursa’nın Mahmudiye Mahallesi, 8’inci Mobilya Sokak’ta, 15 yıldır büfe işleten Ömer Cabir, 40 metrekarelik küçük dükkanında tost, poğaça, çay, bisküvi ve sigara satıyor. Ancak, son dönemde artan veresiye borçlardan bıkan Cabir, bu sorunu çözmek amacıyla büfesinin camına, kapısına ve duvarlarına çeşitli uyarı yazıları asmaya karar verdi.

‘Ayağınıza sigara istemeyin, girin içeriden alın’; ‘Cumartesi günleri borcunu ödemeyenin hesabı kesilir’; ‘Birazdan bırakırım, geçerken öderim, cumartesi yanındayım, aybaşı getireceğim, bıktık bu laflardan. Paran varsa al, yoksa alma’ gibi dikkat çekici uyarı yazılarıyla dolup taşan büfe, müşterilerinin dikkatini çekiyor. Cabir, çaresizlik içinde bu yönteme başvurduğunu ifade ediyor.

Uyarı Yazılarının Etkisi

Uyarı Yazılarının Etkisi

Ömer Cabir, astığı yazıların caydırıcı bir etkisi olduğuna inanıyor. “Bu yazılar, yeni gelen insanları durduracak; mesela müşteri gelecek, sigara isteyecek. ‘Borç sigara istemeyin’ yazısını görecek. O da soruyor, ‘Ağabey, cumartesi ne demek?’ Ben de ‘Ne demek olacak, pazartesi bir şey alamazsın’ diyorum,” diye açıklıyor.

Cabir, yeni gelenlerin, belki de yeni bir işe başladıkları için, borç yapma cesaretinin olmadığını düşünüyor. “Bu yazıları görüp, ‘Bu adam bana vermez’ diye düşünerek tereddüt ediyorlar. Gerçekten caydırıcı oluyor. Borcun miktarı benim için önemli değil; 1 lira da olsa, 100 lira da olsa, getirip ödeyeceksin. Burada aldığım her malı, sigara, bisküvi, poğaça, sucuk hepsini peşin alıyorum. Sen neden kıyaslama yapıyorsun ki? 1 lira da olsa borçtur, 100 lira da olsa borçtur. Borcunu ödeyeceksin, bu kadar basit. Ama bazıları hala haklı çıkmaya çalışıyor ve hep aynı senaryolarla geliyorlar,” diye ekliyor.

Ömer Cabir’in bu ilginç yöntemi, sadece kendi dükkanına değil, belki de diğer esnaflara da örnek teşkil edebilir. Bu durum, toplumda veresiye alışverişin getirdiği sorunları bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

Bursa’da Büfe Sahibi Borç Uyarılarıyla Dikkat Çekiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!