1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’da Daltonlar Suç Örgütüne Yönelik Silahlı Saldırı ve Operasyon

Bursa’da Daltonlar Suç Örgütüne Yönelik Silahlı Saldırı ve Operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Silahlı Saldırı: ‘Daltonlar’ Suç Örgütü Üyeleri Yakalandı

Bursa'da Silahlı Saldırı: 'Daltonlar' Suç Örgütü Üyeleri Yakalandı

Olay, 25 Eylül tarihinde Bursa’nın Gürsu ilçesindeki bir kıraathanede gerçekleşti. İçeri giren kasklı bir şüpheli, arkadaşlarıyla birlikte masada oturan Azerbaycanlı bir iş insanına aniden ateş açtı. Saldırıda, iş insanı bacaklarından vurulurken, şüpheli, dışarıda kendisini bekleyen diğer kasklı şüpheliyle birlikte motosiklete binerek hızla olay yerinden kaçtı.

Bursa'da Daltonlar Suç Örgütüne Yönelik Silahlı Saldırı ve Operasyon

İhbar üzerine olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralıyı hemen ambulansla hastaneye kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan yaralı, polise verdiği ifadesinde kendilerini ‘Daltonlar’ olarak tanıtan bir suç örgütünün kendisini uzun bir süredir tehdit ettiğini ve haraç talep ettiğini bildirdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin, ‘Daltonlar’ olarak bilinen suç örgütü üyesi olduğu ve İtalya ile Gürcistan’daki çete liderlerinden gelen talimatlarla iş insanlarını tehdit ederek mal varlıklarına el koydukları tespit edildi.

300 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

KOM ekipleri, olayla ilgili 300 farklı güvenlik kamerasını inceleyerek, teknik ve fiziki takip çalışmalarını titizlikle yürüttü. Bu kapsamda, şüphelilerin belirlenen adreslerine 4 Ekim tarihinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bursa merkezli olarak İstanbul, Muğla ve Hatay illerinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda, örgüt yöneticisi B.A. (18) ve iş insanını yaralayan M.M.Ç. (17) ile birlikte J.K. (33), Ö.A. (24), T.E. (39), E.A. (27), A.T. (21), T.K. (22), N.K.Y. (19) ve R.Ö. (34) yakalanarak gözaltına alındı.

Suç örgütünün, eylemlerinin büyük bir kısmını 18 yaş altındaki üyeleriyle gerçekleştirdiği ve İstanbul’dan motosikletlerle eylemlere gittiği, ayrıca kasklarını sürekli takılı tuttuğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, R.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa'da Daltonlar Suç Örgütüne Yönelik Silahlı Saldırı ve Operasyon

SALDIRI KAMERADA

Öte yandan, Azerbaycanlı iş insanına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, kasklı şüphelilerin motosikletle kıraathanenin önüne gelerek, silahlı saldırıyı gerçekleştirmelerinin ardından hızla olay yerinden kaçtıkları görüldü.

AVCILAR’DA ‘DALTONLAR’ OPERASYONU: 2 KİŞİ YAKALANDI

Avcılar ve Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel harekat desteğiyle birlikte Avcılar Denizköşkler Mahallesi’nde ‘Daltonlar’ isimli organize suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Bu operasyonda iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa’da Daltonlar Suç Örgütüne Yönelik Silahlı Saldırı ve Operasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!