1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’da Gizemli Cinayet: Toprağa Gömülü Ceset ve İtiraflar

Bursa’da Gizemli Cinayet: Toprağa Gömülü Ceset ve İtiraflar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Gizemli Cinayet: Toprağa Gömülü Ceset Bulundu

Bursa'da Gizemli Cinayet: Toprağa Gömülü Ceset Bulundu

Osmangazi ilçesinde, Elmaçukur Mahallesi Çayırlarboğazı mevkisindeki ormanda toprağa gömülü bir ceset bulunduğu ihbarı yapıldı. 4 Ekim 2020 tarihinde alınan bu ihbar sonrasında, bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yapılan incelemelerde, cesedin ateşli silahla öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak halde olduğu belirlendi. Kimlik tespiti için Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) hemen harekete geçti. İlgili birimlerle yapılan koordinasyon sonucu, Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nden gelen uzman raporunda, cesedin 40-66 yaş aralığında, 166-172 santim boylarında bir erkeğe ait olduğu tespit edildi.

CESEDE YÜZ GİYDİRME İŞLEMİ YAPILDI

Bu bilgiler ışığında, ekipler dijital ortamda cesede ait bir yüz giydirme işlemi gerçekleştirerek, cesetle uyumlu olabilecek kişilerin tespit edilmesi için kayıp başvurularını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, kayıp 18 kişinin fiziksel özelliklerinin cesetle uyumlu olduğu belirlendi. Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, kayıp kişilerin yakınlarından DNA örnekleri alarak, cesetten alınan DNA profili ile karşılaştırma yaptı. Sonuçta, cesedin DNA profili ile S.G.’den elde edilen örnek arasında bir eşleşme bulundu. Böylece, cesedin, S.G.’nin babası olan ve Datça Cumhuriyet Başsavcılığı’na kayıp olarak bildirilen Ertan Gün’e ait olduğu tespit edildi.

CEP TELEFONU GÖRÜŞMELERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Cesedin kimliğinin belirlenmesinin ardından, JASAT ekipleri, maktulün kaybolduğu tarihten itibaren kullandığı cep telefon numarasını tespit ederek, olay gününe ve bir yıl öncesine ait görüşme kayıtları ile mesajları savcılıktan talep etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ertan Gün ile telefonla görüştüğü tespit edilen 2’si kadın, toplam 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. JASAT, 11 Haziran’da gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla, 5 şüpheliyi Bursa’da, 1 şüpheliyi ise Sakarya’da yakaladı. 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, cezaevinde tutuklu olan 2 şüphelinin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadeleri alındı. Olayla bağlantılı olduğu anlaşılan 8 şüpheli hakkında ise herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadı. Ziya Yılmaz, baş şüpheli olarak belirlendi.

Ertan Gün’ün Ölmeden Önceki Son Fotoğrafı
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Ziya Yılmaz’ın adresinde gerçekleştirilen aramada herhangi bir suç unsuru bulunmadı. Ancak Yılmaz, jandarma sorgusunda cinayeti itiraf etti. İfadesinde, Ertan Gün ile aralarında borç nedeniyle husumet bulunduğunu belirten Yılmaz, maktule ait cep telefonunu ve olaya karıştığı silahı denize attığını söyledi. İfadesinin ardından tutuklanan Ziya Yılmaz, ‘Kasten öldürme’ suçlamasıyla Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Duruşmada yaptığı savunmada, Ertan Gün ile 2014 yılında tanıştığını ve 2020 yılında aralarında borç meselesi yüzünden bir husumet oluştuğunu ifade etti. Yılmaz, “Ertan, kapımın önüne gelerek benden borç para istedi. Param olmadığını söylememe rağmen ısrarla devam etti” dedi.

‘BENİ ORMANA GÖTÜRDÜ’

Boğuşma sırasında silahın ateş aldığını iddia eden Yılmaz, “Ertan, borç paraya ihtiyacı olduğunu ve define bulmak için Kastamonu’da bir mağaraya gideceğini söyledi. Bir süre tartıştıktan sonra arabaya bindik. Tartışmaya devam ederken, beni ormana götürdü. Ertan Gün araçtan indi ve benim de inmemi istedi. Birden elini cebime atarak cüzdanımı aldı. Önceden define için kazmış olduğu çukuru göstererek, beni bu çukura gömeceğini söyledi ve saldırdı. Kendimi korumak için üstüne atladım. Boğuştuk, o esnada silah patladı. Kendisi her ne kadar çukurun içinde gömülü halde bulunsa da onu gömmedim. Amacım, Ertan’ı öldürmek değildi. Korkudan 4 yıl boyunca saklandım. Pişmanım” diyerek olayın seyrini anlattı.

‘OLAY MEŞRU MÜDAFAA KAPSAMINDA’

Ziya Yılmaz’ın avukatı Yücel Akgül, müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini savunarak, “Parası alınan müvekkil, olay sırasında kendini korumak için silahın üstüne atlamıştır. Çıkan boğuşmada maktul, ateş ettiği silahtan çıkan mermi ile ölmüştür” dedi. Mahkeme heyeti, Ziya Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bursa’da Gizemli Cinayet: Toprağa Gömülü Ceset ve İtiraflar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!