1. Haberler
  2. Spor
  3. Busenaz Sürmeneli: Olimpiyatlardan Alacağım Var

Busenaz Sürmeneli: Olimpiyatlardan Alacağım Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Busenaz Sürmeneli: “Olimpiyatlardan Alacağım Var”

Busenaz Sürmeneli:

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na çeyrek finalde veda etmesinin ardından, Anadolu Ajansı İstanbul Ofisi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında soruları yanıtlayan Busenaz, Paris 2024’teki performansını, yaşadığı zorlukları ve gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Favori olarak gittiği Paris 2024’te çeyrek finalde elenmenin kendisi için mental olarak zor bir süreç olduğunu belirten Tokyo 2020 şampiyonu Busenaz, bu yenilgiyi tecrübe etmenin önemine dikkat çekti. 26 yaşındaki sporcu, “Açıkçası zor bir süreç geçirdim. Beklediğim gibi bir sonuç değildi ve bunun getirdiği mental çöküşü yaşadım. Madalya alsaydım da mental yorgunluk olacaktı ama böyle olunca biraz daha fazla hissettim. Yavaş yavaş toparlanıyorum.” şeklinde konuştu.

Busenaz Sürmeneli: Olimpiyatlardan Alacağım Var

“Olimpiyatlarla Hesaplaşmamız Gerekiyor”

Busenaz, Paris 2024’te çeyrek finalde elenmenin kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Kariyerine devam edeceğini ve bir olimpiyat daha görmeyi hedeflediğini vurguladı: “Olimpiyatlardan bir alacağım var. Olimpiyatlarla hesaplaşmamız gerekiyor. Bir olimpiyat daha görmek istiyorum. Profesyonel boksla ilgili de teklifler var ve onları değerlendiriyorum. Amatör ve profesyoneli aynı anda yürütebiliyorsunuz, neden olmasın? Profesyonele üst düzeyde kimse Türkiye’den adım atmamış. Neden öncü olmayalım?”

Busenaz, Buse Naz Çakıroğlu ile birlikte kadın boksuna öncülük ettiklerini belirterek, “Alttan gelen yeni bir jenerasyon var. Şu anda her şey güzel gidiyor. Kadın boksu çok üst seviyelere çıktı. Son iki olimpiyatta da boks madalya ve sıralamada gayet iyi. İnşallah bunun devamı gelir ve bizden sonra gelen yeni jenerasyon da bu başarıyı sürdürür.” değerlendirmesinde bulundu.

“Fenerbahçe’nin Desteği Bizim İçin Çok Önemli”

Yenilginin sporun bir parçası olduğunu hatırlatan tecrübeli boksör, kulübü Fenerbahçe’ye sağladığı destek için minnettar olduğunu dile getirdi. “Fenerbahçe, olimpiyatlara en çok sporcu yollayan kulüp.” diyen Sürmeneli, “Herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizimle son güne kadar anne-babamız gibi ilgilendiler ve hala da ilgileniyorlar. Yensek de yenilsek de arkamızdalar. Ali Koç başkanımız ve yöneticilerle diyaloğumuz çok iyi. Her zaman arayıp halimizi hatırımızı soruyorlar.” şeklinde konuştu.

“Ali Koç’un Desteği Bizi Motive Ediyor”

Busenaz, Fenerbahçe’nin amatör branşlara verdiği desteğin sporcular tarafından takdir edildiğini belirtti. “Kıyaslama yapmak istemem ama gördüklerimi söyleyeyim. Ben 2009, 2010’dan beri bu sporun içindeyim ve birçok arkadaşım Fenerbahçe Spor Kulübü’ndeydi. Gördüğüm kadarıyla çok ilgileniyorlardı ama içine girince daha çok anladım ki gerçekten bir aile kulübüne gelmişim.” dedi. Ayrıca, “Ali Koç beni telefondan arayabiliyor.” açıklamasında bulundu.

“Sporculara Destek Şart”

Türkiye’deki amatör sporcuya verilen değer ve imkanlar açısından durumun genel olarak iyi olmadığını kaydeden Busenaz, “Fenerbahçe, sporcuya verilen değer anlamında bunun en üst düzeyinde olan kulüp. Diğer kulüplerin de sporcuya destek vermesi lazım. Bu sadece Fenerbahçe’de olmasın, diğer kulüplerde de olsun. Sporcuya destek şart.” ifadelerini kullandı.

“Aile Desteği Olmazsa Olmaz”

Busenaz, ailelerin kız çocuklarına her konuda destek olması gerektiğini vurgulayarak, “Aileler ne olursa olsun kızlarının arkasında durmayı bilsinler. Yense de yenilse de bunu sürdürsünler. Ailesi arkasında olan bir kız çocuğunu kolay kolay kimse yenemez.” dedi. Ayrıca, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine de değinerek, “Bu hayat yaşamak için güzel. Mutluluk, bu hayatta önemli bir şey. Duyduğumuz bazı şeyler beni derinden etkiliyor.” şeklinde konuştu.

“Boksun Olimpiyatlardan Çıkarılması Siyaset Meselesi”

Busenaz, boks branşının olimpiyatlardan çıkarılmasına ilişkin kamuoyunun oluşmasının, kurumlar arası siyasetten kaynaklandığını belirtti. “Boksun olimpiyattan çıkarılma durumu tamamen siyaset. Bu durum sağlık sorunlarından dolayı gündeme gelmedi.” dedi. Ayrıca, sporcuların ring içinde rekabet ettiğini ancak ring dışında arkadaş olduklarını da sözlerine ekledi.

Busenaz Sürmeneli, “Biz bu sporda ringde dövüşüyoruz ama ring dışında arkadaşız. Ben 15-16 yıldır bu sporu yapıyorum. Spor olmasa burada karşılıklı sağlıklı şekilde oturamazdım.” diyerek, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Kaynak: Sözcü

Busenaz Sürmeneli: Olimpiyatlardan Alacağım Var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!