1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Savcısına Yönelik Tehdit İddiaları

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Savcısına Yönelik Tehdit İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece’de Savcıya Yönelik Tehdit İddiaları

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı, makamında ölümle tehdit edildi. Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen bir avukat ve üç jandarma gözaltına alındı. Şüpheli avukat A.A., “Yeni Doğan” isimli çeteye yönelik yürütülen soruşturmayı üstlenen Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos tarihinde önce telefonla, ardından da makamında yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Savcının Bilgileri Tehdit Altında

A.A., savcıya bazı şüphelilerin tahliye edilmemesi durumunda suikaste uğrayacağına dair tehditlerde bulundu. Ayrıca, savcının ailesinin nerede yaşadığına dair bilgileri bildiklerini belirtti. Özellikle, savcının babası, annesi ve Ankara’da yaşayan kız kardeşi hakkında da tehditlerde bulundu. Tehditler arasında, suikast planını gerçekleştirecek kişilerin “Papa Suikastı” gibi birçok olaya imza atan güçlü bir silahlı grup olduğu ve savcının kesinlikle öldürüleceği ifadesi de yer aldı. Bu tehditler sonrasında savcılık tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı.

Delil Toplama Süreci

Savcının kişisel bilgileri, ailevi detayları ve yakınlarının adres bilgilerinin nasıl sızdırıldığına dair kapsamlı bir araştırma başlatıldı. A.A., “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlamalarıyla dosyaya şüpheli olarak eklendi. Ayrıca, şüpheli hakkında teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Şüpheli avukatla bağlantılı olduğu belirlenen M.K.Z. hakkında da fiziki ve teknik takip kararı alındı. Olayın delillendirilmesi amacıyla savcının makamına kayıt cihazı yerleştirildi. M.K.Z.’nin savcıyı açıkça ölümle tehdit ettiği anlar bu cihazla kaydedildi. Ardından, M.K.Z.’nin B.Ç., Y.Ç. ve İ.K. ile yaptığı görüşmeler de tespit edildi. Soruşturma kapsamında, savcının kişisel bilgilerinin nasıl ele geçirildiği araştırıldı ve bu konuda önemli ipuçları elde edildi.

Jandarma Personelinin İlgisi

Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KIHBİ) tarafından yürütülen araştırmada, olaydan önce 3 jandarma personelinin savcı Y.E.’nin, babasının ve eşinin kişisel verilerini sistem üzerinden sorguladıkları belirlendi. Bu sorgulamayı yapan jandarma personelinden ikisi Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilirken, bir jandarmanın ise görevli olduğu ilde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması için talimat verildi.

Savcının Emniyet Sistemi Üzerinden Sorgulanması

KIHBİ Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıya kısmi yanıt veren emniyet birimleri, “KOMBAT” sistemi üzerinden mağdur savcının gerekçesiz şekilde sorgulandığını bildirdi. Emniyet birimlerinden gelen tüm bilgiler incelendikten sonra, olumsuz bir durum tespit edilirse olayla ilgili yeni isimlerin soruşturma kapsamına alınacağı belirtiliyor. Aramalar sonucunda, avukat A.A., M.K.Z., B.Ç. ve Y.Ç.’nin ikametgahlarında bir ruhsatlı, bir de ruhsatsız olmak üzere iki tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan dört şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Savcısına Yönelik Tehdit İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!