1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yönelik Tehdit Soruşturması

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yönelik Tehdit Soruşturması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E., makamında ölümle tehdit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, itirafçı olan bir şüphelinin, 100 bin dolar karşılığında adliyede birini silahla vurmasının istendiğini ifade etti.

8 Kişi Gözaltında

Başsavcılık tarafından yürütülen bu soruşturma çerçevesinde, Y.E. bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına dair bir soruşturma yürütüyordu. Bu süreçte, makam odasında tehdit edilmesine maruz kalması üzerine, adliyeye sevk edilen 8 şüpheli hakkında işlemler devam etmekte.

Biri İtirafçı Oldu

Şu an savcılıkta ifade verme süreci devam eden şüphelilerden birinin itirafçı olduğu öğrenildi. İtirafçı, ifadesinde “Zanlılardan M.K.Z, adliyeden birini vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif etti ve saldırı sırasında kullanılmak üzere bir sürücü ve motosiklet ayarlayacağını belirtti” dedi.

Ne Olmuştu?

Olayın başlangıcı, 30 Ağustos tarihinde, bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturma yürüten Savcı Y.E. ile avukat A.A. arasında gerçekleşen bir görüşmeye dayanıyor. Bu görüşmede, bazı şüphelilerin Y.E.’ye yönelik suikast planları yapıldığı ve ailesine zarar verebileceği yönünde tehditlerde bulunulduğu iddia edildi.

Savcının Odasına Kayıt Cihazı Yerleştirmişlerdi

Yaşanan gelişmelerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, savcının yakınlarına ve ikamet ettikleri yerlere dair bilgilerin nasıl sızdırıldığı araştırılmaya başlandı. Yapılan incelemeler sonucunda, savcının odasına gizlice bir kayıt cihazı yerleştirildiği tespit edildi. Avukat A.A.’nın irtibat kurduğu M.K.Z’nin, görüşme esnasında savcıyı açıkça ölümle tehdit ettiği kayıt altına alındı. Ayrıca, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin, tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistem üzerinden sorgulandığı belirlendi.

Operasyon ve Gözaltılar

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda toplamda 11 kişi gözaltına alındı. Tamamlanan işlemler sonrası 3 jandarma personeli serbest bırakıldı, aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Diğer yandan, Savcı Y.E.’nin yürüttüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan bazı kişilerin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 22’si tutuklu toplamda 47 şüpheli hakkındaki soruşturmanın fezlekesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Kaynak: Sözcü

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yönelik Tehdit Soruşturması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!