1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyükçekmece’de Şehit Polis Olayı ve Yargılama Süreci

Büyükçekmece’de Şehit Polis Olayı ve Yargılama Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece’de Şehit Polis Olayı

Olay, 9 Ekim 2023 tarihinde saat 02.30 sularında Büyükçekmece’nin Muratçeşme Mahallesi’nde gerçekleşti. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, sokakta motosikletli iki kişinin havaya ateş açtığı yönünde bilgi aldı. Ekipler, olay yerine ulaşınca motosikletleri bulamadı. Ancak, araştırmalarını sürdürürken başka bir ihbar daha aldı. Bu kez, bir vatandaş evinin duvarlarına kurşun isabet ettiğini bildirerek yardım talep etti.

Polis ekipleri, ihbarın yapıldığı daireye yöneldi. Duvarda kurşun izleri bulunan evin kapısını çaldılar, fakat kimse kapıyı açmadı. Ekipler, ihbarı yapan kişinin telefonunu aradı, ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine, dairenin kapısını açarak içeri girmek isteyen ekipler, içeriden kendilerine doğru silahla ateş edildi. Ateş, evde bulunan Muhammet Emre Çorak’tan geldi ve kurşun, polis memuru Cihat Ermiş’in göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Ermiş, hemen Mimarsinan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Yargılama Süreci

Şehit polis memuru Cihat Ermiş’i (31) öldüren Muhammet Berke Çorak’ın (20) yargılandığı davada karar verildi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, şehit polis memurunun eşi Nülüfer, annesi Sare ve babası Şefik Ermiş ile avukatları katıldı. Sanık Çorak, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmanın başında, “Benim amacım öldürmek değildi” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ancak duruşma süresince “pişmanım” ifadesini kullanmadığı gözlemlendi.

Şehit Ailesinin Duygusal İfadeleri

Duruşmada söz alan şehit polis memurunun eşi Nilüfer Ermiş, “Eşim dün itibariyle bir yıl önce şehit oldu, aynı zamanda çocuğumun doğum günüydü. Bugün buraya geldim ama sanık ağlarken ben onun gözyaşlarına inanmıyorum. Timsah gözyaşları döküyor. Eşim sadece bir kişi değil, hepimiz onunla birlikte öldük. Sanıktan sonuna kadar şikayetçiyim ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.

Şehidin babası Şefik Ermiş de, “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Anne Sare Ermiş ise, “Bir yıl önce sanık oğlumu öldürdü, benim oğlumla kavuşmam ahirete kaldı. Seneler geçse de sanık, anne babasıyla sürekli görüşüyor. Benim oğlum toprağın altında. Sanığın ömür boyu hapisten çıkmayacak şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Müşteki Avukatının Talepleri

Müşteki avukatı Erdoğan Tost, “Mütalaaya kısmen katılıyoruz. Sanık, tanık Atakan’a uyuşturucu madde vermiştir. Bu da uyuşturucu madde ticareti suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Maktul bir yıl önce hayatını kaybetti, sanık bir yıldır cezaevinde. Kendisi biraz önce SEGBİS’te ağlarken, önceki duruşmalarda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi. Görevini yapan bir kişiyi katletmiştir, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Sanığın Son Sözleri ve Mahkemenin Kararı

Son sözünde sanık Muhammet Berke Çorak, “Ben sadece kendimi korumak amaçlı böyle bir şey yaptım. Ben vatanını seven bir insanım. Benden vatan hainiymişim gibi bahsediliyor. Kolluk kuvvetlerine direnen birisi değilim. Böyle bir şey olacağını bilseydim yapmazdım. Şehit, hepimizin şehididir.” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Çorak’ı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cihat Ermiş’in de içinde yer aldığı polis ekibinin bir ihbar üzerine 9 Ekim 2023’te şüpheli Muhammet Emre Çorak’ın bulunduğu Muratpaşa Mahallesi’ndeki evine gittiği anlatıldı. Maktulün, kapıyı “polis” diyerek çaldığı, telefona da cevap vermeyen şüphelinin can güvenliğinden endişe edildiği ve yardım amacıyla özel güvenlik görevlisi eşliğinde ikamete girildiği belirtilmiştir.

Büyükçekmece’de Şehit Polis Olayı ve Yargılama Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!