1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çanakkale’deki Kaçak Villa ve Yapı Kayıt Belgesi Süreci

Çanakkale’deki Kaçak Villa ve Yapı Kayıt Belgesi Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaçak Villa ve Yıkım Süreci

Kaçak Villa ve Yıkım Süreci

AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in kaçak olarak inşa edilen villası ile ilgili olarak Çevre İl Müdürlüğü, yaklaşık 7 ay önce yıkım kararı almıştı. Ancak, bu süre zarfında villa yıkılmadığı gibi, aksine yeni bir kaçak teras da inşa edildi. Geçtiğimiz ay bürokraside önemli bir değişim yaşandı. Kaçak yapıyı tespit eden İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale’deki görevinden alınarak Isparta’ya tayin edildi. Isparta’da İl Müdürü olarak görev yapan Abdullah Borca, Çanakkale’ye atandı.

Yapı Kayıt Belgesi Süreci

Yapı Kayıt Belgesi Süreci

Ayhan Gider’in villasıyla ilgili olarak 15 Mart 2024 tarihinde Yapı Kayıt Belgesi Komisyonu yeniden toplandı. Komisyon, villa ile ilgili olarak ‘ilave imalatların kaldırıldığı ve ana yapısının 31 Aralık 2017’den önceki haline döndüğü’ yönünde bir tespit yaptı. Aynı yazıda, yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi durumunda oluşacak mağduriyetler göz önünde bulundurularak, ‘yapı kayıt belgesinin aktif edilmesine’ karar verildi. Bu komisyon kararı, aynı gün İl Müdür Yardımcısı Funda Yalın tarafından ‘uygundur’ denilerek kabul edildi. Yeni atanan İl Müdür Vekili Abdullah Borca da komisyon kararını Çanakkale İl Özel İdaresi ile belgenin ait olduğu Hafize İçin’e bildirdi.

Sonuç

Bu süreç, Çanakkale’deki yapı denetimi ve kaçak yapılaşma konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirmiştir. Yerel yönetimlerin bu tür durumlarla nasıl başa çıkacağı, kamuoyunun dikkatini çeken bir mesele olarak öne çıkmaktadır.

Çanakkale’deki Kaçak Villa ve Yapı Kayıt Belgesi Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!