1. Haberler
  2. Medya
  3. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Cumhuriyet Şenliği Coşkusu

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Cumhuriyet Şenliği Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında anlam dolu bir ‘Cumhuriyet Şenliği Etkinliği’ düzenledi. Bu özel etkinlikte, 37 özel gereksinimli öğrenci, Büyükşehir personeli ve Kağıtspor Kulübü izcileri bir araya gelerek cumhuriyet coşkusunu paylaştı.

Hazırlıklar Başladı

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bahçesinde gerçekleşen etkinlik, katılımcıların coşkuyla dolu anlarını yaşamasına olanak tanıdı. İzci kıyafetleri giymiş olan özel gereksinimli öğrenciler, ellerinde bayraklarla alana giriş yaparak etkinliğe İstiklal Marşı ile başladı. Büyük bir Türk bayrağının dalgalandığı kutlamalarda, neşeli şarkılar söylendi ve eğlenceli oyunlar oynandı.

Cumhuriyet Ateşi Sönmeyecek

Özel olarak hazırlanan bahçede, birçok bayrak, çadır ve izcilik ekipmanları kullanılarak bir atmosfer yaratıldı. Bahçenin ortasında yer alan ‘ateş çukuru’, 101 yıldır sönmeyen ve daima yanmaya devam edecek olan ‘Cumhuriyet Ateşi’ni simgeliyordu. Etkinlikte görevli müzik öğretmeni, günün anlamını yansıtan şarkılar söyledi ve çocuklar da coşkuyla alkışlarıyla ona eşlik etti.

Zihne ve Bedene İyi Geliyor

Doğayı tanıma, bağımsızlık kazanma ve iş birliği yapabilme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen izcilik eğitimi, özel gereksinimli bireylerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Bu bağlamda, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, bugüne kadar yaklaşık 120 öğrenciye eğitim vererek, Çenedere, Ormanya, Doğu Kışla gibi çeşitli doğal mekanlarda teorik ve pratik eğitimleri 29 Ekim coşkusuyla birleştirmiştir.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Cumhuriyet Şenliği Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!