1. Haberler
  2. Dünya
  3. Çerkası’daki Aziz Mihail Katedrali’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne Devri ve Tartışmalar

Çerkası’daki Aziz Mihail Katedrali’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne Devri ve Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çerkası’daki Aziz Mihail Katedrali’nin Devri ve Olaylar

Ukrayna basınına yansıyan haberlere göre, Moskova Patrikhanesi’ne bağlı olan Çerkası’daki Aziz Mihail Katedrali, artık Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne devredilmiş durumda. Ancak bu durumu kabul etmeyen kilise cemaati ile Rusya karşıtı olan ve kilisenin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne geçmesini destekleyen grup arasında ciddi bir tartışma yaşandı.

Farklı sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntülerde, iki grup arasında yaşanan arbede net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Bu çatışmalar sırasında bazı kişilerin biber gazı kullandığı ve her iki tarafın da birbirlerine çeşitli eşyalar fırlattığı görüldü. Olay yerindeki birçok kişinin askeri üniforma giymiş olması dikkat çekti.

Ukrayna Ulusal Polisi, Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Çerkası bölgesinde görev yapan Ukraynalı Papaz Volodimir Ridny, bu durumla ilgili olarak, “Şu andan itibaren Aziz Mihail Katedrali her zaman askerlerimize açık olacak çünkü orası zaten bir garnizon haline geldi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, Rus Kilisesi yanlısı Ortodoks Gazeteciler Birliği’nden gelen bilgilere göre, Aziz Mihail Katedrali’nin papazı Feodosiy, kilisenin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ni destekleyen taraftarlar tarafından ele geçirildiğini ifade ederek, kilisenin cemaatine evlerinde ibadet etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Sözcü

Çerkası’daki Aziz Mihail Katedrali’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne Devri ve Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!