1. Haberler
  2. Spor
  3. Cevad Prekazi: Galatasaray Efsanesi ve Futbol Kariyeri

Cevad Prekazi: Galatasaray Efsanesi ve Futbol Kariyeri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın 1985 ile 1991 yılları arasında önemli bir oyuncusu olan Cevad Prekazi, özellikle 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı finale ulaşan takımın en dikkat çekici isimlerinden biriydi. Hem taraflı hem de tarafsız futbolseverlerin beğenisini kazanmayı başaran Prekazi, 37 metre uzaklıktan attığı unutulmaz golle hafızalarda yer etti.

CEVAD PREKAZİ ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Futbol kariyerine başladığı Partizan takımında neredeyse 10 yıl geçiren Prekazi, ardından Hırvatistan’ın Hajduk Split takımına transfer oldu ve kısa bir süre sonra Amerika’ya geçti. Galatasaray’a, Zoran Simoviç’in davetiyle gelen Prekazi, özellikle asistleri ve sol ayağıyla vurduğu sert şutlarıyla futbolseverlerin gözdesi haline geldi. 15 Mart 1989 tarihinde Köln’deki Monaco – Galatasaray maçının 61. dakikasında, 37 metre mesafeden attığı inanılmaz serbest vuruş golü, Türk futbol tarihine altın harflerle kazındı.

Galatasaray’ın 14 yıl aradan sonra kazandığı şampiyonlukta önemli bir katkı sağlayan Prekazi, 1991 yılında kulübe veda etti. Ardından Türkiye’de Altay ve Bakırköyspor formalarını da giyen Prekazi, daha sonra ülkesinin takımlarından FK Trudbenik Belgrad’da futbol kariyerini sonlandırdı.

Futbolu bıraktıktan sonra spordan kopmayan Cevad Prekazi, 2001/02 sezonunda Belgrad’ın FK Zeleznik takımını kısa bir süre çalıştırdı. 2006 yılında Beograd genç takımında teknik direktörlük yaptı. Halen Belgrad’da yaşayan Prekazi, Temmuz 2017’den beri Partizan’ın altyapı takımında maç analisti olarak görev yapmaktadır.

Cevad Prekazi: Galatasaray Efsanesi ve Futbol Kariyeri

Kaynak: Sözcü

Cevad Prekazi: Galatasaray Efsanesi ve Futbol Kariyeri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!