1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cevdet Akay’dan Cumhurbaşkanlığı Koruma Harcamalarına Sert Eleştiri

Cevdet Akay’dan Cumhurbaşkanlığı Koruma Harcamalarına Sert Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cevdet Akay’dan Cumhurbaşkanlığı Koruma Harcamalarına Eleştiri

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Cumhurbaşkanlığı koruma harcamalarında son yıllarda kaydedilen büyük artışlara dikkat çekti. Akay, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı korumak amacıyla 122 milyon 912 bin lira harcama yapıldığını, bu rakamın 2025 yılı itibarıyla 2 milyar 872 milyon 860 bin liraya çıkmasının öngörüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanlığının koruma giderleri 7 yılda yüzde 2 bin 37 arttı

Akay, TBMM’ye sunulan Emniyet Genel Müdürlüğü bütçe teklifindeki verileri paylaşarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçe ödenek cetvelinden alınan resmi verilere göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 2018 yılında 122 milyon 912 bin lira harcama yaparken, bu rakam 2024 yılında 1 milyar 827 milyon 977 bin liraya, 2025 yılında ise 2 milyar 872 milyon 860 bin liraya ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı koruma harcamalarında büyük artışlar yaşanıyor

Cevdet Akay, Cumhurbaşkanlığı koruma giderlerindeki bu büyük artışa tepki gösterdi. Akay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma harcamaları, 2018 yılından bu yana yüzde bin 387 oranında artmıştır. 2025 yılına gelindiğinde bu artış, toplamda yüzde 2 bin 237 oranında, yani 23,4 kat artış gösterecektir. Anlaşılan o ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın yaşadığı zorlukları görmemek için koruma ordusuyla dolaşıyor ve kendisine adeta etten bir duvar örüyor. İşte bu durum, milletimizi açlık ve yoksullukla yüzleştiren bir gerçektir; bu da vatandaştan kopma anlamına geliyor” dedi.

‘Bu harcama kabul edilemez’

Akay, konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşın gelirinde meydana gelen kayıpları görmezden gelen ve üzerindeki vergi yükünü artıran AK Parti, vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle oluşturduğu bütçeyi, halkın refahı için değil, kendi lüks hayatı için harcıyor. Bu bütçe ile aylık 19 bin 152 kişinin emekli maaşı, 14 bin 85 asgari ücretlinin aylık ücreti ödenebilir. Cumhurbaşkanlığı koruma giderleri, bir yılda 292 bin 828 emekli maaşını veya 168 bin 971 asgari ücretlinin maaşını karşılayacak kadar büyük bir rakama ulaşıyor. Vatandaşlarımız sefaleti yaşarken ve yoksulluğu iliklerine kadar hissederken, Cumhurbaşkanı’nın yoksullaştırdığı vatandaşlardan korunmak için harcadığı bu bütçe asla kabul edilemez.”

Kaynak: Sözcü

Cevdet Akay’dan Cumhurbaşkanlığı Koruma Harcamalarına Sert Eleştiri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!