1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ceyhan’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Bekçisine Suçlama

Ceyhan’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Bekçisine Suçlama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceyhan’da Cinsel İstismar Davası

İlçede yaşayan %25 zihinsel engelli C.İ., annesi H.İ.’ye 2022 yılında, 15 yaşındayken mahalle bekçisi Mehmet Can D. ile birlikte 2 bekçinin cinsel istismarına uğradığını bildirdi. C.İ., ifadesinde Mehmet Can D.’nin, kendisini para karşılığında başkalarıyla cinsel ilişkiye zorladığını da iddia etti.

Anne ve kızı, bu olayın ardından Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu. Daha sonra, durumu savcılığa taşıyarak resmi bir suç duyurusunda bulundular. C.İ., olayların ardından koruma altına alınarak bir yurtta yerleştirildi.

Suçlamaları reddeden evli ve bir çocuk babası olan Mehmet Can D. ile diğer iki bekçi hakkında, Temmuz ayında iddianame hazırlandı ve Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davada, tutuksuz yargılanan sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkemede, 7 bekçi tanık olarak dinlendi. Tanıklar, sanık bekçinin istismarına yönelik şikayetleri, mahalle sakinlerinden duyduklarını ifade ettiler. Mahkeme heyeti, sanık bekçi Mehmet Can D.’nin kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi. Kararın duruşması ise Aralık ayında görülecek.

Kaynak: Sözcü

Ceyhan’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Bekçisine Suçlama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!