1. Haberler
  2. Dünya
  3. Cezayir, Lübnan’dan 306 Vatandaşını Tahliye Etti

Cezayir, Lübnan’dan 306 Vatandaşını Tahliye Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezayir’in Lübnan’dan Tahliye Operasyonu

Cezayir Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da bulunan 306 Cezayirlinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurdu. Bu tahliye işlemi, öncelikle Beyrut’tan hareket eden Cezayirlilerin Mısır’ın başkenti Kahire’ye ulaştırılmasıyla başladı. Oradan ise, bu vatandaşlar doğrudan Cezayir’e getirildi.

Bakanlık, eğer gerekli görülmesi durumunda, Lübnan’dan yeni tahliye operasyonlarının düzenlenebileceğini belirtti. Cezayir devlet televizyonu tarafından yapılan haberde, bu 306 Cezayirlinin sabah saatlerinde ülkeye döndüğü ve bu sürecin ikinci tahliye dalgası olduğu ifade edildi. Ağustos ayında da 125 Cezayirlinin Lübnan’dan tahliye edildiği hatırlatıldı.

Cezayir’in bu tahliye kararında, İsrail ordusunun 23 Eylül tarihinde Lübnan-İsrail sınır hattında Hizbullah ile sürdürdüğü kontrollü çatışmaları artırması ve başkent Beyrut’u hedef alması etkin bir rol oynadı. Ayrıca, 30 Eylül’de Lübnan’a düzenlenen kara saldırısı, birçok ülkenin vatandaşlarını bu tehlikeli bölgeden tahliye etme kararı almasına neden oldu.

Ülkeler, vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla Lübnan’dan tahliye operasyonlarına hız vermekte. Cezayir’in bu adımı, bölgedeki gelişmelerin ne denli ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

Cezayir, Lübnan’dan 306 Vatandaşını Tahliye Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!