1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terör Saldırısı Sonrası Yaralıları Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terör Saldırısı Sonrası Yaralıları Ziyaret Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terör Saldırısının Ardından Yaralıları Ziyaret Etti

Dün, altı ili kapsayan doğu turunu iptal ederek Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ankara Şehir Hastanesi’nde biri ağır sekiz hastanın tedavi gördüğü bölgeyi ziyaret etti. Özel, hastane ziyareti sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Özel’in açıklamaları şöyle:

  • “Biraz önce beş yaralımızı hastanede ziyaret ettim.” İkisi yoğun bakımda olan yaralılarımız hakkında başhekimimizden ve başhekim yardımcımızdan önemli bilgiler aldık. Ziyaret ettiğimiz yaralıların durumu iyi, moralleri yerinde. Yoğun bakımda bulunan hastalarımız için de gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını doktorlarımızdan öğrenmiş bulunmaktayız.
  • “Şu anda beş şehidimiz var.” 22 yaralımızdan sekizi taburcu oldu, 14 yaralımız ise bu hastanede ve diğer hastanelerde tedavi edilmeye devam ediyor. Büyük bir faciayı, daha da kötü sonuçlar doğurabilecek bir durumu, beş şehit ve yaralılarımızla birlikte, olaya müdahale eden kahraman polislerimiz ve özel timimizle atlatmış durumdayız. Kayıplarımız için Allah’tan bir kez daha rahmet diliyoruz ve yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
  • “Bugün, Türkiye’nin bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemdeyiz.” Terör, Türkiye’ye yön vermeye, istikamet tayin etmeye çalışmakta; duyguları yönetip insanları korkutmaya çalışmaktadır. Siyasete yön vermeye çalışan bu tür girişimlere karşı, kim olursa olsun, bir ve bütün olarak durmamız gerekiyor. Darbeciler böyle bir girişimde bulunduğunda da aynı tavrı sergilememiz şart. Terör, vatandaşları korkutarak, siyaseti etkilemeye ve toplumu sindirmeye çalışıyor. Buna asla teslim olmayacağız ve teslim olmamamız gerekiyor. Eğer biz korkar, siner ve tutumlarımızı bu nedenle değiştirirsek, terör amacına ulaşmış olur.”
  • “Biraz önce taksi şoförümüzün ailesiyle bir araya geldik.” Onu ebedi istirahatgahına uğurladık. Ailelerin metaneti, hepimize örnek teşkil etmelidir.
  • “Buradan ayrılmadan önce son olarak şunu belirtmek istiyorum;” Tüm yaralılar, doktorlara ve sağlık personeline üstün gayretlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Bu vesileyle, geçtiğimiz hafta yaşanan talihsiz olayların ardından sağlık emekçilerine duyulan güveni sarsan paylaşımlara karşı çıkan bir tavır sergilemek gerektiğini düşünüyorum.
  • “Unutmayalım ki pandemide de bu zorlukları birlikte yaşadık.” Böyle durumlarda da her zaman dayanışma içinde olmalıyız. Türkiye, çok iyi yetişmiş, mesleğini en iyi şekilde icra eden, etik ve ahlaki değerleri yüksek bir sağlık ordusuna sahiptir. Biz onlara inanıyor, güveniyor ve kendilerine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Özel, bir gazetecinin, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile görüşmesi ve ilettiği mesajla ilgili yönelttiği soru üzerine ise, “Bunları cevaplayacağımız çok kürsümüz var ancak yanımızda devlet memurları varken siyasetin o boyutuna girmemiz doğru olmaz. Onu nasılsa birkaç saat içinde cevaplayacağımız başka ortamlar olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terör Saldırısı Sonrası Yaralıları Ziyaret Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!