1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Kadın Kolları’ndan Kız Çocukları İçin Farkındalık Yürüyüşü

CHP Kadın Kolları’ndan Kız Çocukları İçin Farkındalık Yürüyüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kadın Kolları’ndan Kız Çocukları İçin Yürüyüş

CHP Kadın Kolları'ndan Kız Çocukları İçin Yürüyüş

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, yaptığı açıklamada, “Ne acıdır ki sadece İstanbul’da son 5 yıl içinde cinsel istismar suçuna maruz kalıp şikayetçi olan çocuk sayısı 10 bin 844’tür. Bu sayının sadece 2 yıl içinde 2 katına çıkması, toplumun ne denli büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor” dedi.

Ankara’da CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlik, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gerçekleştirildi. Yürüyüşe DEVA ve Gelecek Partisi’nin kadın milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili, Genel Başkan yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de katıldı.

Son dönemlerde kaybolan ve hayatını kaybeden kız çocuklarına dikkat çekmek amacıyla Kuğulu Park’tan başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı boyunca devam etti. Burada bir süre oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar yürüdü. “Çocuk bedenime dokunma”, “Sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz” yazılı pankartlar ve kaybolan kız çocuklarının isimlerinin yer aldığı dövizler taşıyan kadınlar, Türkiye Belediyeler Birliği önünde basın açıklaması yaptı.

‘GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR’

Grup adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, “2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler, kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizlikler, eğitim hakkı, beslenme sıkıntıları ve zorla evlilik gibi konuları ele alarak bu günü bir farkındalık günü ilan etmiştir. Ancak Türkiye’de bugün, temel yaşam hakkı bile elinden alınan kız çocuklarımız için bu gün, diğer günlerden farksız olarak yalnızca hayatta kalmaya çalıştıkları, adalete olan inançlarını yitirdikleri ve istismarcıların korkusuyla ‘daha ne kadar böyle yaşayacağım’ diyerek geçirdikleri bir gün haline gelmiştir” dedi.

  • Son bir buçuk yıl içinde 2 bin 450 çocuk, önlenebilir nedenlerden ötürü hayatını kaybetmiştir.
  • Ne yazık ki, aynı süreçte 52 çocuk yaşamına son vermiş, 15 çocuk ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir.
  • 6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en az 411 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtmiştir; ancak aslında en az 1682 çocuğun hayatını kaybettiği bilinmektedir.
  • Sadece İstanbul’da son 5 yılda cinsel istismar suçuyla mağdur olan ve şikayetçi olan çocuk sayısı 10 bin 844’tür ve bu sayı son 2 yılda iki katına çıkmıştır.

Kaya, “Bu kabul edilemez duruma ‘yeter’ demeliyiz. Anayasal haklarımız için sokakta bizimle birlikte sesini yükseltecek, kendini nasıl tanımladığından bağımsız, sadece bir insan olarak bizimle mücadele edecek tüm kadın politikaları başkanlarına, kadın milletvekillerine, kadın belediye başkanlarına ve eşitlikçi erkeklere sesleniyorum. Gün, birlik olma günüdür. Gün, çocuk istismarcılarına kalkan olanların, katillerle el ele tutuşanların elini kırma günüdür. Gün, ülkenin içinde bulunduğu bu durumu sorgulama günüdür” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Sözcü

CHP Kadın Kolları'ndan Kız Çocukları İçin Farkındalık Yürüyüşü

CHP Kadın Kolları’ndan Kız Çocukları İçin Farkındalık Yürüyüşü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!