1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Bebek Ölümlerine Sert Tepki

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Bebek Ölümlerine Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 10 bebeğin trajik bir şekilde ölümüne neden olan ”yenidoğan çetesi” ile ilgili olarak eski ve mevcut sağlık bakanlarını eleştirerek X hesabından sert bir açıklama yaptı. Yücel, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu istifaya davet etti.

“HERKESİN PAYI VAR”

Yücel’in yaptığı açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “Sağlık Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre sağlıklı bebekleri kuvöze alarak her gün dirhem dirhem hayattan koparan ve öldürdükleri her bebek başına maddi kazanç sağlayan bu yenidoğan çetesi, tam bir yıl önce tespit edildi. Bu vahşete kayıtsız kalan herkes, en az o katiller kadar suçludur. Bu nasıl bir ihmaldir ki, bu insanlıktan nasibini almamış ahlaksızlar bir yıl boyunca yakalanmamış ve bebeklerimiz bir yıl boyunca ölüme terk edilmiştir! Bebek ölümlerinde; eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul eski İl Sağlık Müdürü, şu anki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun hepsinin ihmali ve payı vardır.”

“O KOLTUKTA OTURMAYA DEVAM MI EDECEKSİNİZ?”

Yücel, başka bir ülkede bu tür bir durumun yaşanması halinde hükümetin istifa edeceğini belirterek, “Bizde ise sorumluluğu olan siyasiler büyük bir yüzsüzlük ve pişkinlikle koltuklarına yapışmaya devam ediyorlar! Bebeklerini kucağına almak için can atan annelere ve babalara, kefene sarılı minik bedenlerini verdiniz! Böyle bir çetenin varlığını bile bile hiçbir önlem almadınız! Bu bebeklerin ölümünde başında bulunduğunuz Sağlık Bakanlığı’nın büyük bir ihmali ve sorumluluğu varken hala utanmadan o koltukta oturmaya devam mı edeceksiniz, Kemal Memişoğlu?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Bebek Ölümlerine Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!