1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den Suç Oranlarının Artışı İçin Meclis Araştırma Komisyonu Teklifi!

CHP’den Suç Oranlarının Artışı İçin Meclis Araştırma Komisyonu Teklifi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), artan suç oranlarının nedenlerinin araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bir meclis araştırma komisyonu kurulması önerisini gündeme getirdi. CHP Grubu adına İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“ORGANİZE BİR VAHŞETİN TAM ORTASINDAYIZ”

Kılıç, ülke genelinde artan şiddet ve cinayet vakalarına dikkat çekerek, “Her gün şiddet olayları, cinayetler… Her yer adeta bir suç mahalli; organize bir vahşetin tam ortasındayız. Diyoruz ki, acaba bu bir korku filmi mi? Hayır, gördüklerimiz ve yaşadıklarımız korku filmlerine taş çıkartıyor” dedi.

Kılıç, gençlerin hayatlarını karartmaya devam eden çete ve mafya kültürüne özenmenin, kolay para kazanma ve lüks yaşam arzusu ile bağlantılı olduğunu ifade ederek, “NASIL BURALARA GELDİK DİYE SORMAYACAK MIYIZ?” sorusunu yöneltti. Kılıç, “Sadece infaz düzenlemeleri ile gençlerdeki ahlaki çöküşe ‘dur’ diyemeyiz. Biz, komşusu açken tok yatmayan, yan sokakta cenaze olduğunda yedi gün televizyonunu kapatan bir toplumuz. Merhamet, en belirgin özelliğimizken, nasıl buralara geldik diye sormayacak mıyız?” şeklinde konuştu.

“RTÜK, GÖRMEZDEN GELİYOR”

Kılıç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) gençleri kötü alışkanlıklara teşvik eden yayınları görmezden geldiğini belirtti. Şunları ekledi: “Birileri televizyon kanallarında muhalifleri hedef alırken, RTÜK Başkanı eş, dost ve akrabalarını kurumun içerisine yerleştiriyor. Suç makineleri sokaklarda elini kolunu sallayarak gezerken, iktidar gibi düşünmeyen vatandaşların, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının hapse atılması için adalet sistemi cadı avcılığı yapıyor.”

Kılıç, gençlerdeki şiddet, uyuşturucu, çeteleşme ve zorbalık gibi sorunların hepsinin bütüncül bir yaklaşım gerektirdiğine vurgu yaparak, “Bu sorunları çözersek, bunu ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak biz başarabiliriz. Aileden başlayarak, eğitimden ekonomiye, denetimden adalet sistemine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması için bu araştırma komisyonunu kurmak zorundayız. Bunlar bizim çocuklarımız, yeğenlerimiz, torunlarımız. Eline kıymık batsa, gözünden yaş aksa veya kaşını çatsa içimize dert olanlarımız. Bir dakikalığına çıkarıp rozetleri, elimiz vicdanımızda düşünelim, en azından hayatlarımızdaki gençleri düşünelim. Siyaseti bir kenara bırakıp, kapının dışında kalsın bir nesli şiddet ve suç sarmalından kurtarmak bizim boynumuzun borcu. Bugünden itibaren milletvekilleri olarak aileler ve gençlere güven vermeli, kötü alışkanlıkları temsil edenlere kabus olmalıyız.” şeklinde konuştu.

CHP’nin suç oranlarındaki artışın nedenlerinin araştırılmasına yönelik önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’den Suç Oranlarının Artışı İçin Meclis Araştırma Komisyonu Teklifi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!