1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Serkan Sarı: Muhtarlar Konfederasyonu Seçimlerine Müdahale

CHP’li Serkan Sarı: Muhtarlar Konfederasyonu Seçimlerine Müdahale

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’dan Açıklama

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ankara’da gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul toplantısında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın talimatıyla Kadir Delibalta’nın atandığını iddia etti. Sarı, bu durumun demokrasiye bir darbe niteliği taşıdığını vurguladı.

Sarı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“KENDİ İSTEDİKLERİ ADAYA KARAR VERDİLER”

Sarı, “Saray iktidarı, demokrasimize bir darbe daha vurdu. Bugün, 5. Olağan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu seçimlerine doğrudan müdahale ettiler. Kaymakamlıklara baskı yaparak, muhtarlarımızın iradesine ve oy tercihlerine darbe gerçekleştirdiler. Muhtarlarımızı arayarak, iktidarın belirlediği adaya oy vermeleri yönünde talimatlar ilettiler. Ancak, bu baskının sonucunu alamadıkları için muhtarlarımız kendi özgür iradeleriyle hareket ederek, iki adayı geri çekip, kendi istedikleri başka bir adayı belirlediler.”

“YERLİKAYA SEÇİME KAYYUM ATADI”

Bunun yanı sıra, aday olan Hamdi Demir ve Osman Aydemir’in, seçim esnasında adaylıktan çekildiğini belirten Sarı, “Saraydan aldığı talimat doğrultusunda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlere kayyum atayarak demokrasiye bir darbe yapmış oldu. Tek aday üzerinden İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’yı aday göstererek, demokrasiden uzak bir seçim anlayışıyla durumu bu noktaya getirdi.” dedi.

Sarı, muhtarların halkla en yakın ilişkide olan seçilmiş temsilciler olduğunu hatırlatarak, “Muhtarlarımızın iradesine konulan tahakküm, aslında halka yapılmış bir darbedir. Bırakın seçimleri demokratik bir şekilde muhtarlarımız kendi içlerinde yapsınlar. Saray iktidarının bu derece müdahil olmasının ne anlamı var? Bu darbeci anlayış, muhtarlarımızın konfederasyon seçiminde de kendini göstermiştir. Yaşananları şiddetle kınıyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

CHP’li Serkan Sarı: Muhtarlar Konfederasyonu Seçimlerine Müdahale
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!