1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Vekil Deniz Demir’den Interpol’ün Aradığı Organ Kaçakçısına Soru Önergesi

CHP’li Vekil Deniz Demir’den Interpol’ün Aradığı Organ Kaçakçısına Soru Önergesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Vekil Deniz Demir’den Interpol’ün Aradığı Organ Kaçakçısına İlişkin Soru Önergesi

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman’ın son yedi yıldır Türkiye’de yaşadığı iddiaları, CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, “İsrail ve Arnavutluk’ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve Interpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam ediyor?” şeklinde sorular yöneltti.

Deniz Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelttiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Interpol kırmızı bülteni ile ‘organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek’ suçlamalarından aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman’ın 2017 yılından bu yana Türkiye’de yaşadığı iddiası doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa, Boris Wolfman’ın yargılaması ülkemizde devam etmekte midir? Hangi gerekçe ile serbest bırakılmıştır?”

“Delil Yetersizliğinden Serbest Bırakıldı”

CHP’li Demir yaptığı açıklamada, “Bu şahıs 2016 yılında ülkemizde tutuklandıktan sonra ne hikmetse delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Boris Wolfman, 9 Kasım 2018 tarihinde Özkan Çelik isimli kişi üzerine, sağlık turizmi dahil bir dizi ticari faaliyet yürütmek üzere Royal İnnovasyon adında bir şirket kurmuştur. Bu şirket, iktidara yakın basında övgüyle bahsedilen bir yapı haline gelmiştir.” dedi.

“Çeteler Sağlık Alanında İnsanların Canıyla Oynuyor”

Demir, Arnavutluk güvenlik güçlerinin Wolfman hakkında hazırladığı raporda, “Sağlık turizmi adı altında Arnavutluk’ta yaşayan göçmen ve yoksulları Hindistan ve Sri Lanka’ya götürdüğü ve bu ülkelerde yoksulların böbreklerini varlıklı hastalara binlerce euro karşılığında sattığını tespit ettiğini” belirtti. Bu durumun, Türkiye’de kurduğu şirket aracılığıyla organ kaçakçılığı ve kara para trafiğinin bir uzantısı olabileceğini vurgulayan Demir, “Bu ihtimaller detaylı olarak araştırılmadan, nasıl oluyor da bu şahıs özgürce dolaşabiliyor?” diye sordu.

Demir, bu durumun “yenidoğan çetesi skandalları” ile benzerlik gösterdiğini belirterek, “Bu ve benzeri birçok çete sağlık alanında insanların canıyla oynuyor. Bu durum hafife alınacak bir konu değil.” dedi.

“Boris Wolfman’a Yönelik Soru Önergesi”

Deniz Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelttiği yazılı soru önergesinde şu soruları sordu:

  • Interpol kırmızı bülteni ile ‘organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek’ suçlamalarından aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman’ın 2017 yılından bu yana Türkiye’de yaşadığı iddiası doğru mudur?
  • Bu iddialar doğruysa Boris Wolfman’ın yargılaması ülkemizde devam etmekte midir?
  • İsrailli organ kaçakçısı hangi gerekçe ile serbest bırakılmıştır?
  • Boris Wolfman’ın serbest bırakıldıktan sonra gittiği Arnavutluk’ta hakkında düzenlenen raporlar, Arnavutluk tarafından Türk makamlarına iletilmiş midir?
  • Rapor Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine ulaştıysa bu konuda ne gibi işlemler yapılmıştır?
  • İsrail ve Arnavutluk’ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve Interpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam edebilmektedir?
  • 9 Kasım 2018 tarihinde Boris Wolfman tarafından Özkan Çelik isimli şahıs üzerine İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı Royal İnnovative isimli bir şirket kurulmuştur. Bu şirketin Arnavutluk ve Rusya arasındaki organ kaçakçılığından sağlanan kara para trafiği ile bir bağlantısı var mıdır?

Kaynak: Sözcü

CHP’li Vekil Deniz Demir’den Interpol’ün Aradığı Organ Kaçakçısına Soru Önergesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!