1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de Açıldı

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği çerçevesinde hayata geçirdiği ikinci teknoloji merkezi olan ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi’ni, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) işbirliği ile açtı. Açılış törenine, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, ÇİMSA CEO’su Umut Zenar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözüne atıfta bulunan Sabancı Topluluğu, Türkiye genelinde yeni bir sosyal girişim modeli geliştirme hedefiyle Sabancı Gençlik Seferberliği’ni sürdürüyor. Bu bağlamda, ilk Teknoloji ve Etki Merkezi geçtiğimiz ay İzmir’de hayata geçirilmişken, ikinci merkez Eskişehir’de, üniversite öğrencisi yoğunluğunun yüksek olduğu bir şehirde açıldı.

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye’de kendi alanında 3D yazıcı teknolojisi ile inşa edilen ilk merkez olma özelliği taşıyor. Bu merkezde beton dökümü ve bina duvarlarının inşası sadece 48 saat içerisinde tamamlandı. Merkezde kullanılan 3D yazıcıya uygun beton harcı ise ÇİMSA’nın beyaz çimento ürün gamı üzerinden yaklaşık 6 ay süren titiz çalışmalar sonucunda geliştirildi. Ayrıca, önümüzdeki günlerde merkezin çatısına yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamak amacıyla önemli bir adım atılacak.

Basın toplantısında konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Özcan, güçlü altyapısı, deneyimli akademik kadrosu ve sosyal imkanlarıyla Eskişehir’de yerleşik bulunan ESTÜ’nün, yarım asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle nitelikli mezunlar vermeye, araştırma potansiyelini artırmaya ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına katkı sağlamaya devam ettiğini vurguladı. Özcan, ESTÜ’nün öğrencilere sadece teknik bilgi ve beceriler kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda eleştirel düşünme becerisine sahip, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı mezunlar yetiştirdiğini belirtti.

Özcan, “ESTÜ, bağımsız kuruluşlarca akredite programlarında özgün ve katma değer üreten eğitim faaliyetleri ile üniversite-sanayi iş birlikleriyle adından sıkça söz ettirmektedir. Sabancı Holding ve ÇİMSA ile üniversitemiz işbirliğinde hayata geçen ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi, bu iş birliklerinin en önemlilerindendir.” diye ekledi.

‘Malzeme Pazarının Büyüklüğü 100 Milyar Dolara Ulaşacak’

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, bu merkez ile Cumhuriyet’in 101’inci kuruluş yıl dönümüne yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gençlere inanmak, onlara güvenmek ve sürekli ilerleme peşinde olmak bu merkezlerin temel felsefesini oluşturuyor. ‘Beyin göçünden beyin gücüne’ tanımlaması, Sabancı olarak gençlerimize olan inancımızın ve Cumhuriyet’e bağlılığımızın bir ifadesidir.” dedi.

Merkezin, Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Alper, dünyada yaşanan dönüşümün sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi yarattığını ifade etti. Bu dönüşümün başarılı olabilmesi için malzemelerin ve üretim teknolojilerinin yeniden ele alınmasının zorunluluk olduğunu belirten Alper, “Yapılan araştırmalara göre, dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak. Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak.” diye konuştu.

Alper, ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi’nin, gençleri, akademisyenleri ve girişimcileri yeni nesil malzeme liderleri olarak yetiştireceğini vurguladı. “Mayıs ayında duyurusunu yaptığımız Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk merkezi Eylül ayında açtık. Bir ay geçmeden ikinci merkezimizi hayata geçirdik. Bugünün dünyasında, sözden aksiyona geçmek çok önemli ve bunu en hızlı şekilde hayata geçirmeliyiz.” dedi.

‘Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye’

ÇİMSA CEO’su Umut Zenar, ÇİMSA’nın gelecek yol haritasını üçlü bir dönüşüm stratejisi üzerine inşa ettiklerini belirtti. “Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye” olarak tanımladıkları bu üçlü formülle, burada geliştirilecek teknolojilerin ürünleşmesini ve günlük hayatta etki yaratmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Zenar, “Parlak fikirleri laboratuvarların sınırlarını aşarak, tüm değer zinciri üzerinde etkili bir güç haline getirmek için sanayi-akademi işbirliklerinin sayısını ve kapsamını genişletmemiz gerekiyor. Merkezimiz, bu vizyonun Türkiye’deki simge platformlarından biri olacak.” dedi. Ayrıca, yapı malzemeleri sektörüne yönelik lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere, 6 haftalık eğitim programları sunacaklarını belirtti.

Zenar, “Sektöre yönelik eğitimlerin yanı sıra, öğrencilerin geleceğe hazır olmaları da önemli. Onlara yeni beceriler kazandırmanın yanı sıra, iletişim becerileri ve mülakat teknikleri gibi kişisel gelişim eğitimleri de vereceğiz. Böylece gençleri sadece bilgiyle değil, liderlik seti ile donatacağız.” diye ekledi.

Programı tamamlayan öğrencilere, sektördeki mevcut sorunlara yönelik projeler üretecekleri 4 aylık staj programları sunulacak.

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!