1. Haberler
  2. Dünya
  3. Çin Hükümeti Bağlantılı Hackerların ABD Siyasetine Yönelik Casusluk Faaliyetleri

Çin Hükümeti Bağlantılı Hackerların ABD Siyasetine Yönelik Casusluk Faaliyetleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Hükümeti Bağlantılı Hacker Grubunun Casusluk Faaliyetleri

Son dönemde yapılan araştırmalar, Çin hükümetiyle bağlantılı bir bilgisayar korsanı grubunun, ABD’deki siyasilerin telefon görüşmelerinden ses kayıtları topladığı iddialarını gündeme getirdi. Washington Post‘un haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen, konuya aşina olan üç kaynak, ”Salt Typhoon” adı verilen hacker grubunun 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesinde geniş çaplı casusluk faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Konuya dair bilgi veren kaynaklardan biri, bu grubun, özellikle Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump‘ın kampanya danışmanları da dahil olmak üzere birçok siyasi figürü hedef aldığını ifade etti. Bu çerçevede, Çinli hackerların aylar önce başlattığı casusluk operasyonu kapsamında pek çok telefon görüşmesinden ses kayıtları topladığı iddiaları öne sürüldü.

Öte yandan, kaynaklar, soruşturmanın devam ettiğini ve ABD hükümetinin, hacker grubunun ne kadar ses kaydı elde ettiğini belirlemeye çalıştığını aktardı. Hackerların, takip ettikleri siyasi figürlerin kısa mesajları da dahil olmak üzere şifrelenmemiş tüm iletişim bilgilerine erişim sağladığı ifade ediliyor.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve diğer kurumlar, bu casusluk kampanyasının tam kapsamını araştırmaya devam ediyor. FBI, 25 Ekim’de yaptığı bir açıklamada, ”ABD hükümeti, Çin Halk Cumhuriyeti ile bağlantılı aktörler tarafından ticari telekomünikasyon altyapısına izinsiz erişimi araştırıyor” ifadesini kullandı.

Ülke seçimlere yaklaşırken, bilgisayar korsanlarının gerçekleştirdiği bu sızmanın kapsamı ve uzun vadeli ulusal güvenlik açısından potansiyel tehditler hakkında endişeler artış gösteriyor. FBI, Washington Post‘un sorularına yanıt vermekten kaçınırken, Washington’daki Çin Büyükelçiliği ise daha önce bu operasyondan haberdar olmadıklarını belirtmişti.

Diğer bir yandan, The New York Times gazetesi, 25 Ekim’de bilgisayar korsanlarının Cumhuriyetçi başkan adayı Trump ve başkan yardımcısı adayı Ohio Senatörü James David Vance‘in telefonlarını hedef aldığına dair iddialar ortaya koymuştu. Ancak şu ana kadar bu iki ismin dinlendiğine dair kesin bir kanıt elde edilemediği kaydedildi.

Washington Post’a bilgi veren iki kaynak, bugüne kadar dinlendiği tespit edilen kişi sayısının 100’den az olduğunu ancak soruşturmaların ilerlemesiyle daha fazla kişinin isminin geçebileceğini aktardı. Beyaz Saray, Ekim ayının başlarında bu konuyla ilgili bir soruşturma ekibi oluşturmuştu ve bu ekipte birçok farklı kurumdan temsilcilerin yer aldığı belirtiliyor.

”Salt Typhoon” adı verilen grubun, ayrıca federal hükümet tarafından yapılan yasal dinleme taleplerini izleyen sistemleri hedef aldığı düşünülmekte. ABD’li yetkililer ise, bu korsanlık faaliyetlerinin seçimlerin sonucunu etkilemeyeceğini ifade ediyor.

Çin Hükümeti Bağlantılı Hackerların ABD Siyasetine Yönelik Casusluk Faaliyetleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!