1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çorum’da Çocuğa Kasten Öldürmeye Teşebbüs Davası

Çorum’da Çocuğa Kasten Öldürmeye Teşebbüs Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayın Gelişimi

Olay, Çorum’un Bayat ilçesinde, 7 Temmuz 2022 tarihinde meydana geldi. Emir Şakir T., hayvanlarını otlatmak üzere araziye gittiğinde başından vurulmuş bir şekilde bulundu. Ağır yaralanan Emir Şakir T., Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil tedavi altına alındı ve burada gördüğü müdahalelerin ardından sağlığına kavuştu.

Emir Şakir T., hastaneden taburcu olduktan sonra savcılığa verdiği ifadede, kendisini akrabaları Sadık T. (50), kızı Berivan T. (19) ve oğlu Mehmet T. (21) tarafından vurulduğunu iddia etti. Bu ifadenin ardından, ilgili şahıslar gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar neticesinde, baba Sadık T. ile kızı Berivan T., tutuklanırken, Mehmet T. ise serbest bırakıldı.

Davanın Süreci

Hazırlanan iddianame doğrultusunda, Sadık T. ile kızı Berivan T. ve oğlu Mehmet T. hakkında ‘Çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İki yıl süren dava sürecinin ardından, dün karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanıkların Savunmaları

Mahkeme, avukatların savunmalarının ardından sanıklara son sözlerini sordu. Tutuklu sanıklardan Sadık T., şunları ifade etti: “Daha önceki ifadelerimde de belirttiğim gibi, o gün arazideki hayvanlarımı köye getirmek için gitmiştim. Çocuğun yerde yattığını gördüm ve başında büyük bir yara vardı. Ne benim ne de çocuklarımın bu olayla bir ilgisi var. Bize iftira atıyorlar. İki yıldır bu suçlamadan dolayı tutukluyum. O gün çocuğu bulmasaydık, şimdi yaşamıyor olacaktı. Tahliyemi talep ediyorum, yüce adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu olayla uzaktan yakından hiçbir alakamız yok.”

Berivan T. ise son savunmasında, “Ben suçsuzum, babam ve kardeşim de suçsuz. Bu suçlama bizim için çok yıkıcı. Çocuğu biz vurmadık, o bizim akrabamızın çocuğudur. Zamanında ona yedirdim, içirdim. Ona nasıl zarar verebiliriz? Biz o gün arazideki hayvanlarımızı almak için oradaydık ve yerde yatıyordu. Sadece bir iftira yüzünden iki yıldır tutuklu yargılanıyoruz. Bize iftira atıyorlar.” dedi.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme heyeti, kararını açıklayarak tutuklu sanıklar olan baba Sadık T. ve kızı Berivan T.’yi, iyi hal indirimi uygulayıp 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların tutuklu bulunduğu süreyi dikkate alarak, tahliyelerine hükmedildi. Tutuksuz sanık Mehmet T. ise duruşmadan beraat etti.

Çorum’da Çocuğa Kasten Öldürmeye Teşebbüs Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!