1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çorum’da Kapora Dolandırıcılığına Karşı Operasyon

Çorum’da Kapora Dolandırıcılığına Karşı Operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’da, emniyet güçleri son zamanlarda artan kapora dolandırıcılığı ihbarları üzerine harekete geçti. Sahtekarların, ilan sitelerinde yer alan otomobil ilanlarını kopyalayarak, daha düşük fiyatlarla sahte satış ilanları yayınladıkları belirlendi. Bu dolandırıcılar, araçlara talip olan kişilerden, banka hesaplarına “kapora” adı altında çeşitli miktarlarda para talep ederek izlerini kaybettiriyordu.

37 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Yapılan araştırmalar neticesinde, 37 ilde toplam 405 kişiyi “kapora dolandırıcılığı” yöntemiyle dolandırarak yaklaşık 5 milyon lira gelir elde ettikleri tespit edilen 3 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Bu şüphelilerden 2’si İstanbul’da, 1’i ise Hatay’da yakalandı. Yakalanan zanlıların ifadeleri, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nde alınmak üzere götürüldü.

Yetkililer, bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek amacıyla vatandaşları uyarıyor. Özellikle kimlik bilgilerini asılsız kurumlarla paylaşmamaları ve belirsiz hesaplara ödeme yapmamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Sözcü

Çorum’da Kapora Dolandırıcılığına Karşı Operasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!