1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çukurova Belediyesi’nde Usulsüzlük Davası Devam Ediyor

Çukurova Belediyesi’nde Usulsüzlük Davası Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın merkezi ilçelerinden biri olan Çukurova Belediyesi’nde, “imarda usulsüzlük, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında, eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 38 kişi hakkında açılan davaya devam edildi. Dava sürecinde, yargılanan sanıklardan İlker Bingöl’ün ifadeleri üzerine Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ile birlikte 5 kişi hakkında “Rüşvet alma ve rüşvet verme” suçlarından ek dava açıldı. Bu ek dava, ana dava ile birleştirildi. Duruşmaya Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı katılmadı.

BAŞKAN DEMİRÇALI İÇİN 12 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, birleşen davanın sanıkları Ali Arslanlıoğlu, İlker Bingöl, Alattin Oral ve ana davada yargılanan İlker Aker katıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı hakkında ise 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ancak sanık Şakir Oral, duruşmaya katılmadı. Duruşmada, sanık avukatları ile Çukurova Belediyesi’nin avukatları da hazır bulundu. Mahkeme heyeti, birleşen dava kapsamında sanıkların savunmalarını dinledi.

ALATTİN ORAL’IN İDDİALARI

Alattin Oral, Çukurova ilçesindeki inşaatın kendisi tarafından yapıldığını belirtirken, İstanbul’daki inşaatı ağabeylerinin gerçekleştirdiğini ifade etti. İstanbul’daki 3 dairenin, o dönemde Çukurova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Arslanlıoğlu’na devredildiğinden haberdar olmadığını savunan Oral, tüm suçlamaları reddetti.

‘BİLGİM YOK’

Ali Arslanlıoğlu ise ana davadaki savunmasını tekrar ederek, açılan ek dava ile ilgili iddialara yanıt verdi. 2022 yılında Çukurova Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak görev yaptığını ve iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirtti. “Bu konuları imar müdürlüğü bilir. Ben sadece hak edişler ile ilgili belgelere imza atarım ve bunlar usulsüzlükle ilgili belgeler değildir,” dedi.

‘3 DAİRE ALDIK’

İstanbul’da Zeydemir Gayrimenkul’den 3 daire satın aldıklarını açıklayan Arslanlıoğlu, bir daireyi kendisinin, diğerini kızının ve eşinin kendi adına aldığını ifade etti. Dairelerin dekontlarının mevcut olduğunu belirten Arslanlıoğlu, “Bu daireler 1+1 ve stüdyo daire niteliğindeydi. O dönem 600-650 bin lira ödeyerek aldık. Gayrimenkul firmasının sahibini tanımıyorum. Daireleri Şakir Oral’dan almadım,” şeklinde konuştu.

‘ALİ DEMİRÇALI’DAN RÜŞVET ALMADIM’

Arslanlıoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı tanıdığını ve onunla ilişkisinin milletvekilliği dönemine dayandığını ifade ederek, “Ali Demirçalı’nın yaptığı inşaatta usulsüzlük var mı, mevzuata aykırılık var mı bilmiyorum. Projeyi onaylayan İmar Müdürlüğü ve teknik personel görevlileri bilir. Ali Demirçalı’dan rüşvet almadım, suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum,” dedi.

‘BİRKAÇ DAİREYİ EMANET OLARAK ALMAMI İSTEDİ’

Ek savunmasında İlker Bingöl, gayrimenkul alım satım işi yaptığını belirtti. Tutukluyken Zeydemir Gayrimenkul’un emanet aldığı daireleri rüşvet için aldığının söylentilerini duyduğunu kaydeden Bingöl, “Ali Arslanlıoğlu benden birkaç daireyi emanet olarak almamı istedi. Zeydemir Gayrimenkul’un sahibi de bu durumu kabul etti. Daha sonra Ali Arslanlıoğlu, dairelerin kendi, eşi ve kızına devredilmesini istedi. Benim bu işten hiçbir menfaatim yoktu. Rüşvet olarak düşündüm, bu nedenle ifade verdim,” dedi.

‘BELEDİYELERİN İMKANLARINDAN FAYDALANDIRMADI’

Duruşmada tanıklar da dinlendi. Sanık Ali Arslanlıoğlu’nun belediye kadrosuna geçmesine yardımcı olduğu ve İstanbul’da kaldığı lüks otelin ücretini ödediği iddia edilen M.M.A., bu iddiaları reddetti. “2014 yılında belediyede taşeron firmada işe başladım. 2018’de KHK ile kadroya geçtik. Bunda Ali beyin etkisi olmamıştır. İstanbul’daki otelde annemle kaldım, masrafları da kendim ödedim,” ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ DURUŞMAYA GELECEK

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ile savunmaları alınmayan diğer sanıkların savunmalarının alınması ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Sözcü

Çukurova Belediyesi’nde Usulsüzlük Davası Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!