1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Olaylar Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Olaylar Üzerine Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Olaylar Üzerine Açıklamalarda Bulundu

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara – Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda yaşanan olaylardan derin bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Erdoğan, bu konuyla ilgili görüşlerini partisinin grup toplantısında milletle paylaşacağını belirtti. Ancak mevcut düzenlemelerin, bu tür olayların önlenmesinde yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “İnfaz yasası daha sert hale getirilmeli” ifadesini kullandı.

Toplantı sırasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Genel Merkez’e çağıran Erdoğan, toplumu derinden etkileyen adli olaylarla ilgili Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) bilgilendirmesini istedi. Tunç, yürütülen soruşturma süreçleri ve yeni yargı reformu belgesine dair son noktayı parti yönetimiyle paylaştı.

Toplantıda, özellikle toplum vicdanını yaralayan olaylarda cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için şartlı tahliye, denetimli serbestlik ve iyi hâl indirimi gibi konuların yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

Önerilerin Toplanması ve Kongre Süreci

MYK’da, Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, 8. Olağan Kongre Süreci hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Kandemir, 12 Ekim’de belde ve ilçe kongrelerinin başlayacağını, nisan ayında ise 8. Büyük Olağan Kongre’nin yapılmasını MKYK’ya teklif edeceklerini açıkladı.

Kandemir, kongre sürecinin sadece birer parti içi seçim çalışması olmayacağını, aynı zamanda vatandaşlarla doğrudan etkileşim kurulacağını kaydetti. Ana meydanlarda kurulacak stantlarla halkla bir araya geleceklerini ifade eden Kandemir, stantlarda sağlanacak “cumhurbaşkanına yazıyorum” sandıkları aracılığıyla vatandaşların şikâyet ve önerilerinin toplanacağını açıkladı.

Bu öneri ve şikâyetler, yapay zeka kullanılarak tasnif edilecek ve veriler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük kongrede yapacağı konuşmanın hazırlıklarında kullanılmak üzere değerlendirilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Olaylar Üzerine Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!