1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk üniversitelerinin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesini sağlamak amacıyla, “Türk üniversitelerine yakışan, kısa vadede bilimsel yayınlarda ülkemizin ilk 10 arasına girmesini sağlamaktır.” dedi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

198 ÜLKEDEN MİSAFİR ÖĞRENCİ

2002 yılında 16 bin olan uluslararası öğrenci sayısının bu yıl 340 bini aştığını belirten Erdoğan, “198 farklı ülkeden gelen misafir öğrenciler, Türk üniversitelerinde eğitim görmektedir. Faşist çevrelerin propagandalarının aksine, bu öğrencilerin neredeyse tamamı ülkemizde kendi imkanlarıyla eğitim almakta. Misafir öğrencilerin Türkiye ekonomisine yıllık katkısı ise 3 milyar doları bulmaktadır.” şeklinde konuştu.

YURT DEVRİMİ

Erdoğan, 28 Şubat zihniyetinin üniversitelere vurduğu darbeleri ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, “Katsayı adaletsizliğini ve kılık-kıyafet yasaklarını kaldırdık. Ayrıca, yüksek öğrenim yurtları konusunda da devrim yaptık. 182 bin olan yurt yatak kapasitemizi, 22 yıl içinde 810 bin ilave ile 993 bine çıkardık.” dedi.

KARAKTER GELİŞİMİ İHMAL EDİLMEMELİ

Erdoğan, üniversitelerin görevlerini yerine getirirken gençlerin fikri gelişimlerini ve karakter gelişimlerini de göz önünde bulundurması gerektiğine dikkat çekti. “Eğitim, ancak milli şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır. Tarihini ve kendini bilen, özgüvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde, yarınlarımıza güvenle bakabiliriz.” şeklinde konuştu.

YÜREK YAKAN OLAYLAR

Son günlerde ülke genelinde yaşanan acı olaylara da değinen Erdoğan, “Önceki ay Eskişehir’de cami avlusundaki insanlara menfur bir saldırı gerçekleştirildi. İstanbul’da gencecik bir polis memuru alçakça şehit edildi. Hayatlarının baharındaki iki genç kızımız vahşi bir cinayete kurban gitti. Bu olayların arkasında yatan sebepler arasında dijital platformlardan yayılan olumsuz etkiler, sapkın akımlar, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile televizyon dizilerinin özendirdiği mafya kültürü bulunmaktadır.” dedi.

VEBALİ HEPİMİZİN ÜZERİNDE

Bu olayların çoğunun failinin ve mağdurunun gençlerden oluştuğunu belirten Erdoğan, “Eğer millet ve devlet olarak bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak, Batılı ülkelerin karşılaştığı sorunlarla biz de yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Gençlerimizi modern popüler kültürün etkisine terk edemeyiz. Sosyal medyanın ve dijital mecraların karanlık dehlizlerinde kaybolmalarına seyirci kalamayız.” dedi. Ayrıca, “Milletimizi asırlardır ayakta tutan milli ve manevi değerlerimiz, bu mücadelede en büyük destekçimiz olacaktır. Üniversitelerimizin kendilerine emanet edilen gençlere daha fazla sahip çıkması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Berdimuhammedov ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğini her alanda daha ileriye taşımak amacıyla çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Erdoğan, daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!