1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Yapılan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Yapılan Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cabinet Meeting Under President Erdoğan Concludes

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, ülke gündemine dair önemli bilgiler paylaşıldı.

“SALDIRILARIN BİZİ HEDEFLERİMİZDEN ALIKOYMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ”

Erdoğan, yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeleri değerlendirerek, “Milletimizin kızılelmasına dönüşen Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda azim ve sabırla ilerliyoruz. 85 milyonun refah, huzur, mutlu ve müreffeh geleceğinin önünde hiçbir engel tanımıyoruz. İhanet, sabotaj, alçak ve kalleş saldırıların bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmiyoruz.” şeklinde konuştu. Güvenlikten terörle mücadeleye, ulaştırmadan dış politikaya kadar kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

“KAFKASYA’DA BARIŞ RÜZGARLARI ESİYOR”

Erdoğan, 18 Ekim’de Türkiye’de düzenlenen Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları toplantısının önemine de vurgu yaparak, “Karabağ’da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya’da kalıcı barışa yönelik eşsiz bir fırsat yakalandı. Can Azerbaycan ve Ermenistan’ın bu doğrultuda gösterdikleri samimi çalışmaları yakından takip ediyoruz.” dedi.

“ENFLASYONDAN NEMALANAN BİR KESİM VAR”

Erdoğan, Türkiye’de enflasyondan faydalanan kesimlerin olduğunu belirterek, “Üretmeden, riske girmeden paralarına konforlu bir alanda para katmaya alışmışlar. Biz yıllarca bunların istismar zeminlerini ellerinden aldık.” dedi. Koronavirüs pandemisinin yanı sıra, depremler ve diğer ekonomik zorlukların da enflasyonu etkilediğini dile getirdi.

“İŞ DÜNYAMIZDAN GELEN MAKUL TALEPLERİ KARŞILAMAK GÖREVİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı, “Milletimiz yaşadığı onca zorluğa, omuzladığı onca yüke rağmen bizi anlıyor, bize inanıyor, hükümetimize ve ekonomi politikamıza güveniyor.” ifadesini kullanarak, iş çevreleriyle yakın istişare içinde olacaklarını belirtti. “İş dünyamızdan gelen makul talepleri karşılamak görevimizdir.” dedi.

“ALMANYA İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Erdoğan, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümüne de değinerek, “Almanya ülkemizin Avrupa’daki en önemli ortağıdır. Bu vasfını önümüzdeki dönemde de muhafaza edecektir.” şeklinde konuştu.

“PEK ÇOK BAŞLIKTA MUHTAR KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Muhtarlarla buluşma geleneğinin önemini vurgulayan Erdoğan, “Muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vererek bu mütekebbir anlayışı değişime zorladık.” dedi.

“DIŞ POLİTİKADA MAKAS DEĞİŞTİRMİYORUZ”

Erdoğan, dış politikalarının Türkiye ekseninde şekillendiğini belirterek, “Türkiye’nin milli menfaatleri, güvenlik hassasiyetleri, ekonomik ve ticari çıkarları her şeyin üzerindedir.” ifadesini kullandı. Zirve marjında birçok liderle ikili görüşmeler yaptığını da ekledi.

Kaynak: Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Yapılan Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!