1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Emeklilere İkramiye Tartışmaları

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Emeklilere İkramiye Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidar, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü vesilesiyle geçen yıl, 29 Ekim tarihinde emeklilere 5 bin lira tutarında bir ikramiye ödemesi gerçekleştirmişti. Bu ikramiye, “bir defaya mahsus” olduğu açıklanarak, yalnızca o yıl için geçerli olduğu vurgulanmıştı. Ancak, yaşanan ekonomik kriz, emeklilerin yaşam standartlarını ciddi şekilde etkileyerek, birçok emeklinin belini bükmüştür.

Korkusuz Gazetesi’nde yer alan habere göre, emeklilerin “Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verin” çağrısına siyasilerden de destek geldi. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Ekonomi kötü durumda. Emekli sefalet içinde. Geçen yıl Cumhuriyet ikramiyesi olarak ödenen 5 bin lira, bu yıl 10 bin lira olarak verilmelidir. Emekliler, bir nebze olsun nefes alabilmelidir.”

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Verilecek Mi?

Meclis’te yapılan çağrılara rağmen, bu yıl emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi konusunda herhangi bir adım atılmamıştır. Geçtiğimiz yıl, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için emeklilere ödenen 5 bin lira tutarındaki ikramiyenin sadece bir kez verileceği duyurulmuştu. Her yıl düzenli olarak ödenmeyeceği daha önce açıklanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin, bu yıl için verilmesi beklenmemektedir.

Kaynak: Sözcü

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Emeklilere İkramiye Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!