1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokrat Parti ve İYİ Parti Genel Başkanları Görüşmesi

Demokrat Parti ve İYİ Parti Genel Başkanları Görüşmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nu Ziyaret Etti

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu‘nu partinin genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren bu önemli görüşmenin ardından iki genel başkan, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek görüş alışverişinde bulundular. Dervişoğlu, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiği andan itibaren Türk siyasetinde önemli bir melezleşme sürecinin yaşandığını gözlemliyoruz. Siyasi partiler, kendilerine özgü kimliklerini korudukları sürece millete umut veren kurumlardır. Demokrat Parti’nin bu misyonu, şartlar ne olursa olsun, başarıyla yerine getirdiğine dair en ufak bir şüphemiz yoktur. Bu bağlamda, Demokrat Parti’nin fikirlerine ve vizyonlarına büyük bir saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. Hatta bu partiden umut beslediğimizin altını çizmek istiyorum.”

“Demokrat Parti ile bizim arasında ortak bir perspektif var. Burada önemli olan, kimin ne olacağı veya nasıl olacağı değil, milletin durumu; emeklinin, işçinin, memurun, gencin, öğrencinin, çiftçinin, yani toprağına terini dökmüş ama karşılığını alamayan insanların halinin ne olacağıdır. Tüm bu konuların inşası için, siyasi kurumların milletin durumunu masaya yatırması gerektiği aşikardır. Bunun için merkezi bir bakış açısına ihtiyaç olduğu da malumdur. Eğer milletin milli ve manevi değerlerini Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve ilkeleriyle birleştirebilirsek, Türkiye için bir umut ışığı oluşturabileceğimiz tartışmasız bir gerçektir. Siyaset, bu yolda kararlı adımlar atmak zorundadır.”

“Önümüzde önemli tartışmalar var. Anayasa ile ilgili meseleler gündeme gelecek ve demokrasi ile hukuk alanındaki olumsuzlukların giderilmesi konusunda siyasi partiler görüş ve düşüncelerini ifade edecek. Bu süreçte, Demokrat Parti ile sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağımızı belirtmek isterim. Bugün burada bir arada olmanın anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

Uysal: Milletin Gerçek Gündemini Konuşamayan Bir Türkiye Var

Uysal, ziyareti gecikmiş bir ziyaret olarak nitelendirirken, Dervişoğlu’na kongre sonrası başarılarını ilettiklerini açıkladı. Uysal, şunları kaydetti:

“Elbette Türkiye’nin can alıcı meseleleri mevcut. Ülkenin yarına dair karşılaştığı meydan okumaları da bu ziyaret sayesinde değerlendirme fırsatı bulduk. Siyasetin sorumluluğu, dünden çok farklı değil. Yeniden uçlara kaymış, kimlik alanlarına sıkışmış bir Türkiye var; milletin gerçek gündemini konuşamayan bir siyasi ortam söz konusu. TBMM, sadece bir kişinin geleceğini güvence altına almak için ülkeyi sağdan sola, soldan sağa sürükleyen bir siyasi aklın etkisi altında kalmış durumda. Buradan Türkiye’yi çıkarmamız şart. Bunun yolu ise, insanlarımızın en geniş ortak paydada, makul bir akıl etrafında buluşmasıdır. Her siyasi partinin olduğu gibi, Demokrat Parti olarak bizim de temel mücadelemiz bu doğrultudadır.”

“Afaki Yorumlarda Bulunmak İstemiyorum”

“Afaki Yorumlarda Bulunmak İstemiyorum”

Gazetecilerin “Yeni çözüm sürecinin başlayacağı” yönündeki iddiaları sorması üzerine, Dervişoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Konuyla ilgili çok sayıda rivayet var. Ancak müspet veriler ve resmi açıklamalar gelmeden bir değerlendirme yapmayı tercih etmiyorum. Sayın Devlet Bahçeli’nin Demokratik Eylem Hareketi’ne (DEM) uzatılmış bir eli var. Fakat burada dikkat çekici bir durum var; Sayın Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından etkilenerek durumdan vazife çıkarmak suretiyle el sıkışma olayını gerçekleştirdiğini belirtti. Benim perspektifimden bakıldığında, DEM’e uzatılan el, belki Sayın Bahçeli tarafından uzatılmıştır ama o elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Dervişoğlu, olası bir çözüm sürecinin başlaması konusundaki soruya ise, “Afaki yorumlarda bulunmak istemiyorum. O söyledikleriniz sosyal medyada ve medya platformlarında tartışılıyor. Resmi bir açıklama olmadığı sürece spekülasyona alet olmak istemiyoruz ama değerlendirmelerimizi de elbette yapıyoruz.”

Kaynak: Sözcü

Demokrat Parti ve İYİ Parti Genel Başkanları Görüşmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!