1. Haberler
  2. Medya
  3. Dengeler: Cihangir Ceyhan ile Yeni Bir Sinema Deneyimi

Dengeler: Cihangir Ceyhan ile Yeni Bir Sinema Deneyimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cihangir Ceyhan’ın başrolünü üstlendiği ve birçok başarılı oyuncunun yer aldığı yeni sinema filmi ‘Dengeler’ ile tanışmaya hazır olun. Kadrosunda Mazlum Çimen, Erol Babaoğlu, Sabahattin Yakut, Burak Şafak, Tanju Bilir, Ulvi Kahyaoğlu, Canan Ürekil, Zamire Zeynep Özdemir ve Meli Bendeli gibi yetenekli isimlerin bulunduğu film, 8 Ekim Salı akşamı Paribu Cineverse Kanyon Sinemaları’nda gerçekleştirilen özel gösterimle izleyiciyle buluştu.

‘Dengeler’, İstanbul’un arka sokaklarının çarpıcı ve gerçekçi dünyasını sinema perdesine yansıtmayı hedefliyor. Gösterim öncesinde film ekibi basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak film hakkında bilgiler verdi.

  • Süleyman Mert Özdemir (Yönetmen): “Kıymetli bir film yaptık. Daha önce bir dijital platformda sekiz bölümlük bir hikaye anlatmaya çalıştık. Şimdi bu hikayenin bir paralel evrenini sinema seyircisi ile buluşturuyoruz.”
  • Cihangir Ceyhan: “Filmimizi aslında diziden önce çekmiştik. Aynı karakterlerin benzer motivasyonla, farklı bir bakış açısıyla çekildiği bir film. Seyircilerin, aynı rüyayı başka bir zamanda görmek gibi bir deneyim yaşayacaklarını düşünüyorum. Dizi izleyicilerinin eksik parçaların tamamlanacağı, çok sevdiği bazı sahnelerin devamının olduğu bir film oldu. Çok emek verdik ve bol gişeler diliyorum.”
  • Erol Babaoğlu: “Filmde diziye göre çok daha konsantre bir iş izleyeceğiz. Bu karakterlerin hiç tanışmadığı bir halden başlıyoruz. Dizide 110’dan fazla karakter varken, burada daha az karakter ile epik bir hikaye izleyeceğiz. Üç farklı karakterin gözünden hikayeyi sunuyoruz ve müthiş bir iş çektiğimizi düşünüyorum.”
  • Mazlum Çimen: “Çektiğimiz film hala bende sorular oluşturuyorsa, bu benim için bir başarıdır. Yaşadığımız ülkenin başka bir yüzü var mıdır diye düşünürdüm. O sorunun içine düşmek benim için bir zenginlik. Beni bu ekibe dahil eden herkese teşekkür ederim.”
  • Sabahattin Yakut: “Film gerçekçiliğiyle ön plana çıkıyor. En başından beri bu filmde olmak istiyordum. Türkiye’nin görülmeyen yönüne dikkat çekiyor.”

Tanık Olacağınız Yepyeni Bir Hikaye

‘Dengeler’, amatör bir sokak boksörünün hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Filmin olayları, Ferit (Cihangir Ceyhan), İlyas (Erol Babaoğlu) ve Babür (Tanju Bilir) karakterlerinin gözünden aktarılıyor. Bu üç karakterin, aynı hikayeyi bambaşka şekillerde nasıl yaşadıklarını ve yollarının nasıl kesiştiğini seyirciye sunuyor. Suç ve dramın iç içe geçtiği bu karanlık dünya, ‘Dengeler’ ile sinemaseverleri bekliyor.

Inter Yapım imzalı filmin yapımcılığını Can Okan, Ahmet Ziyalar ve Sarp Kalfaoğlu üstlenirken, yönetmen koltuğunda Süleyman Mert Özdemir oturuyor. Senaryosu Sarp Kalfaoğlu’na ait olan ‘Dengeler’, suçlular, masumlar ve gözden kaybolanların hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Filmin Teması

Film, doğarken öldürdüğü annesine verdiği kalbi sözü tutmak için ringe çıkan sokak boksörü Ferit Kamacı’nın hikayesini anlatıyor. Ferit, yenilmesi beklenen bir müsabakada mafyanın desteklediği profesyonel rakibini nakavt eder. Ferit’in mağlubiyetine bahis oynayan gayrimeşru grupların bu beklenmedik sonuçla ters düşmesi ve aynı gece Ferit’in abisi Ali’nin uğradığı suikast, her şeyi daha karmaşık hale getirir. Ferit, sevdiği kadınla yeni bir gelecek hayal ederken, bir yandan da abisinin intikamını almak ve kendini gayrimeşru grupların radarından kurtarmak zorundadır.

‘Dengeler’, 11 Ekim’de sadece sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Dengeler: Cihangir Ceyhan ile Yeni Bir Sinema Deneyimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!