1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu: 74 Gözaltı

Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu: 74 Gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘Açık hat’ olarak adlandırılan kimliği belirsiz telefon hatlarını kullanarak internet üzerinden sahte araç ve ürün ilanları veren şüphelileri tespit etti. Bu dolandırıcılar, vatandaşlardan ‘kapora’ veya ürünlerin tamamı için ücret alarak, vaat ettikleri ürünleri teslim etmemekteydi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kapsamlı soruşturma çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüphelilerin kimliklerini belirlemek için teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan incelemelerde, bu dolandırıcılık yöntemleriyle 61 ilde toplamda 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdıkları belirlendi.

8 ay süren dikkatli teknik ve fiziki takibin ardından, JASAT, 10 Ekim tarihinde Denizli merkezli olmak üzere Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’ suçlarından toplamda 74 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 31’i tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Vali Yardımcısının Oğlunun Cinayet Şüphelisi Olduğu Ortaya Çıktı

Operasyon kapsamında tutuklananlardan biri olan Kadir Ersoy’un, 25 Haziran 2019 tarihinde Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi’nde gerçekleşen bir kavgada bıçaklanan, eski Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan’ın oğlu Safa Akif İnan’ın cinayet şüphelilerinden biri olduğu belirlendi. Kadir Ersoy, olaya ilişkin davada kasten öldürme suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış, fakat dosya yapılan itirazlar sonucu Yargıtay’a taşınmıştı.

Kadir Ersoy’un, daha önce cezaevinden tahliye edildiği ve dosyasının Yargıtay’da bulunduğu tespit edildi. Aynı kavgada, İnan’ın kardeşleri Ahmet Burak İnan (25) ve Mehmet Buğra İnan (25) da yaralanmıştı; her iki kardeş tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Kaynak: Sözcü

Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu: 74 Gözaltı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!