1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizli’deki Orman Yangını Üçüncü Gününde Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Denizli’deki Orman Yangını Üçüncü Gününde Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’deki Orman Yangını Üçüncü Günde

Denizli'deki Orman Yangını Üçüncü Günde

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yer alan Başkarcı Dağı’nda 24 Ekim’de meydana gelen orman yangını, üçüncü gününde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yangın, kısa sürede geniş bir alana yayılarak, bölgedeki doğal yaşamı tehdit etmeye başladı. Ekiplerin alevlerle mücadelesi, hem havadan hem de karadan aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Yangının ilk belirtileri, 24 Ekim saat 15.00 civarında Başkarcı Dağı’nın Künarlar mevkisinde ortaya çıktı. Dumanı gören vatandaşların ihbarları üzerine, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla olay yerine intikal etti. İlk müdahale sırasında, yangına 2 uçak ve 1 helikopterle havadan müdahale gerçekleştirildi. Ancak, hava karardığında hava araçlarının çalışmaları durduruldu.

Bölgenin sarp ve dik arazisi, yangınla mücadele eden ekiplerin karadan müdahalesini oldukça zorlaştırdı. Yangın söndürme çalışmalarına devam eden ekipler, ertesi gün sabah saatlerinden itibaren havadan müdahaleye yeniden başladı. Bu kapsamda, 2 helikopter, 19 arazöz, su ikmal aracı ve 48 personel, alevlere karşı mücadele etmek için seferber oldu. Havanın kararmasıyla birlikte, yine havadan müdahale durduruldu.

Bugün ise, helikopterlerin çalışmaları tekrar başladı. Alevlere müdahale için şu an 4 helikopter, 30 arazöz ve 60 personel aktif bir şekilde görev yapıyor. Yangının kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizli ili Tavas ilçesinde 25 Ekim’de meydana gelen ve devam eden orman yangını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla bir helikopterin daha görevlendirildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Denizli ili Tavas ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetlerimize ait 1 helikopter görevlendirildi” ifadesi yer aldı.

Yangınla mücadele devam ederken, bölgedeki doğal yaşamın korunması için tüm ekiplerin özveriyle çalıştığı belirtiliyor.

Denizli’deki Orman Yangını Üçüncü Gününde Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!