1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli’den Önemli Açıklamalar: Terörle Mücadele ve Türk-Kürt İlişkileri

Devlet Bahçeli’den Önemli Açıklamalar: Terörle Mücadele ve Türk-Kürt İlişkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek olan “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu”na katıldı. Bahçeli, 22 Ekim’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Konuşmasında, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, bu çok tartışmalı sözlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. MHP liderinin konuşmasında öne çıkan başlıklar ise şöyle:

  • Türkler ve Kürtler Arasındaki Bağ: “Türkler ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak bir tehdit ile karşı karşıyayız. Eğer Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa, o Türk değildir.”
  • Sevr Hesaplaşması: “Sevr hesaplaşması henüz bitmemiştir. Paylaşım kavgaları ve emperyalizm yayılmacılığı devam etmektedir. Biz, dersimizi tarihten satır satır aldık.”
  • Türklüğe Hizmet Yarışında Kimseyle Rekabet Etmeyiz: “Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet yarışına girmesin. Kimse, yağlı urgan ölçüştürmesin. Makam ve mevki için vicdanını satanları adam yerine koymayız.”

AYRINTILAR GELİYOR…

Kaynak: Sözcü

Devlet Bahçeli’den Önemli Açıklamalar: Terörle Mücadele ve Türk-Kürt İlişkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!