1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli’nin Teröristbaşı Öcalan Açıklamaları Tartışma Yarattı

Devlet Bahçeli’nin Teröristbaşı Öcalan Açıklamaları Tartışma Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Çarpıcı Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı Meclis’te konuşsun” şeklindeki cesur çıkışı, Türkiye’nin siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bu açıklama, Bahçeli’nin siyasi duruşunu ve yaklaşımını sorgulayan birçok tepkiyle karşılaştı. Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi, MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bahçeli’nin ifadelerine karşı sert tepkiler gösterdi.

SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, Bahçeli’nin sözlerini değerlendirdiği bir yayında, “Siz ‘bebek katili, teröristbaşı’ dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM’ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?” diyerek bu durumun mantığını sorguladı.

Ayyüce Türkeş’ten Sert Tepki

Ayyüce Türkeş, Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kulaklarıma inanamadım. Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve umut hakkından yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz. TBMM’de yeteri kadar terörist varken bir de onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA…” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: “Allah Böyle Siyaseti Kahretsin”

Bahçeli’ye bir başka sert tepki ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

Fatih Portakal: “Bu Çok Enteresan”

Bahçeli’nin sözlerini canlı yayında duyduktan sonra SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, “Bu çok çok enteresan bir şey. Bu ilginç, beklenmedik bir şey. Acaba bu muydu yeni formül? AK Partililer ‘eski yöntem gitmez artık, çözüm masası olmaz’ diyordu. Kastedilen acaba başka yol ve yöntem bu mu?” şeklinde konuştu. Portakal, Bahçeli’nin açıkladığı bu durumun tartışılacak boyutlara ulaşabileceğini belirtti ve “Siz ‘bebek katili, teröristbaşı’ dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM’ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?” diye ekledi.

Kaynak: Sözcü

Devlet Bahçeli’nin Teröristbaşı Öcalan Açıklamaları Tartışma Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!