1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Tehdit İddiaları ve Sanatçılara Yönelik Baskılar

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Tehdit İddiaları ve Sanatçılara Yönelik Baskılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Tehdit İddiaları

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, son günlerde iki devlet tiyatrosu sanatçısını tehdit ettiği iddialarıyla yeniden gündeme geldi. Van Devlet Tiyatrosu’nda görev yapan sanatçılar Ö.T. ve E.K., Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu’na verdikleri dilekçede, Van’daki bir tartışmanın ardından Ankara’ya çağrıldıklarını ve Karadağlı tarafından, “Müdürümle uğraşırsanız Van’ı dağıtırım, tam düzeninizi kurmuşken ikinizi de sürerim” şeklinde tehdit edildiklerini ifade ettiler.

Tehditler ve Gergin Anlar

Tehditler ve Gergin Anlar

İki sanatçının şikayet dilekçesine göre, Ankara’ya davet edilen Ö.T. ve E.K., Genel Müdürlükte bir toplantıya katıldılar. Bu toplantıda, Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer, elindeki çakmağı masaya fırlatarak, “Evet beyler, anlatın. Sizin derdiniz nedir? Sürülmekten korkmuyor musunuz?” diye sordu. Ardından odaya Genel Müdür Tamer Karadağlı girdi ve iki sanatçının Van Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Ferdi Erkmen ile tartışmalarına tanıklık etti. Sanatçılar, “Sen benim müdürüm değilsin” şeklinde ifadeler kullandılar.

Karadağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Belli ki siz iyi oyuncularsınız, belli ki orası sizin çöplüğünüz. Ferdi bizim sıfırdan yetiştirdiğimiz bir müdür ve başarılı. Ama siz benim müdürümle uğraşırsanız Van’ı dağıtırım. Tam düzeninizi kurduğunuz an seni İzmir’e, seni İstanbul’a sürerim. Bu koltukta kaldığım sürece sizinle uğraşırım. Buna gerek var mı?” dedi.

“Lale Devri Bitti” Açıklaması ve Tepkiler

Karadağlı, kısa süre önce yaptığı “Çalışmayacaksanız ‘istifa edin’ diyorum. Lale devri bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin” açıklamasıyla da tepkileri üzerine çekmişti. Bu açıklama, sanat camiasında geniş yankı buldu.

Eleştiriler ve Suç Duyurusu

DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı, daha önce de bir suç duyurusu ile gündeme gelmişti. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” diyen Karadağlı’yı eleştirdiği gerekçesiyle telefonunun alındığını ve üç saat boyunca bir odada alıkonulduğunu, özür dilemesi için baskı yapıldığını iddia etti. Alacacı, avukatı aracılığıyla Karadağlı ile birlikte Danışmanı Görkem Ali Kaya ve Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, şüpheliler hakkında “hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi” suçlarından soruşturma başlatılması ve dava açılması talep edildi. Ayrıca, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal da konuyu Meclis gündemine taşıyarak, durumu sorguladı.

Kaynak: Sözcü

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Tehdit İddiaları ve Sanatçılara Yönelik Baskılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!