1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dezenformasyonla Mücadele ve Yargı Reformları

Dezenformasyonla Mücadele ve Yargı Reformları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformları üzerinden yayılan dezenformasyonla etkili bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayan Tunç, bu çerçevede son dönemde birçok sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini belirtti. Özellikle Twitter’ın, mahkeme kararlarını uygulamaya başlaması, bu mücadelenin bir parçası olarak değerlendirildi.

Tunç, 10. Yargı Paketi’nin hazırlıklarına da değinerek, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki açıklamasının çok yakında yapılacağını ifade etti. Ayrıca, 9. Yargı Paketi’nin bu hafta Genel Kurul’da ele alınmasının beklendiğini aktardı. 10. Yargı Paketi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin bazı iptalleri ve ceza mevzuatına yönelik düzenlemeler içereceği bilgisini verdi.

Denetimli serbestlik konusuna da değinen Bakan Tunç, “2 yılın altındaki suçlar için ceza alanların bir süre cezaevinde kalması gerektiğini düşünüyoruz,” dedi. Denetimli serbestliğin şu anda 1 yıl olarak belirlendiğini hatırlatan Tunç, bu durumda 2 yıl ceza alan kişilerin aslında ceza çekmediğini ve bunun toplumda ciddi bir rahatsızlık yarattığını kaydetti.

Ayrıca, suç kaydı olan bireylerin durumu hakkında açıklama yapan Tunç, savcıların yalnızca sabıka kaydını değil, aynı zamanda genel bilgi toplama (GBT) bilgilerini de görebilmesinin önemine dikkat çekti. Bu düzenlemelerin, birden fazla suç dosyası olan kişilerin serbest bırakılma sorununu da çözme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Dezenformasyonla Mücadele ve Yargı Reformları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!