1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Discord’a Şok Erişim Engeli: Neden Kapandı, Ne Zaman Açılacak?

Discord’a Şok Erişim Engeli: Neden Kapandı, Ne Zaman Açılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord’a Erişim Engeli Kararı Alındı

Discord'a Erişim Engeli Kararı Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından popüler anlık mesajlaşma ve sosyal paylaşım platformu Discord’a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu.

Discord'a Erişim Engeli Getirildi

DİSCORD NEDEN KAPANDI?

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, Discord platformunda 5651 Sayılı Kanun’un 8/1 maddesi çerçevesinde “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarıyla ilgili yeterli şüphelerin bulunduğunu belirtti. Bu çerçevede, söz konusu suçlarla etkin mücadele amacıyla yasal adımların atıldığını vurguladı. Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine harekete geçildiğini ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bu sosyal medya platformunun tüm yayınlarının içerikten çıkarılarak belirli URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı alındığını ifade etti. Ayrıca, gençler ve çocukları sosyal medya ile internet ortamındaki zararlı içeriklerden koruma konusundaki kararlılıklarını da dile getirdi. Tunç, “Toplumsal yapımızı sarsmaya yönelik girişimlere asla izin vermeyeceğiz,” dedi.

15 MİLYAR DOLARLIK GELİR KAZANDI

Ücretsiz sohbet, sesli ve görüntülü konuşma imkânı sunan Discord, aynı zamanda çevrimiçi oyunlara da ev sahipliği yapmaktadır. Play Store sıralamasında 8. sırada yer alan bu platformun kullanıcılarının yaklaşık %30’u Amerika Birleşik Devletleri’nden gelmektedir. Her gün ortalama 850 milyon mesajın gönderildiği Discord’da, günlük aktif kullanıcı sayısı 29 milyona ulaşmaktadır. Kullanım oranı her geçen gün artan platformun, 2023’ten 2025’e kadar yaklaşık %19’luk bir kullanıcı artışı göstermesi beklenmektedir. 2024 istatistiklerine göre, yıl sonuna kadar platformun aktif kullanıcı sayısının 29 milyona ulaşması öngörülmektedir. Ayrıca, aylık aktif kullanıcı sayısının da yıl sonuna kadar 196 milyona çıkması beklenmektedir.

Discord, 2023 yılında ücretli aboneliklerden 207 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Bu yıl ücretli kullanıcı sayısının 614 milyona ulaşması tahmin edilmekte, platformun 2023 yılı net geliri ise 15 milyar dolar olarak açıklanmaktadır.

Discord’a Şok Erişim Engeli: Neden Kapandı, Ne Zaman Açılacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!