1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in İran’a Yönelik Hava Saldırılarına Kınama

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in İran’a Yönelik Hava Saldırılarına Kınama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in gece saatlerinde İran’a düzenlediği ve iki askerin hayatını kaybetmesine yol açan hava saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan ifadelerde, “İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Gazze’de soykırım işleyen, Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan’da her gün sivilleri hedef alan İsrail, bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir” ifadelerine yer verildi. Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in bölgede yarattığı teröre son verilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun tesis edilmesi bakımından tarihi bir görev haline gelmiştir” vurgusunu yaptı. Ayrıca, uluslararası toplumu hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamanın devamında, “Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı. Orta Doğu’da barışın yeniden tesis edilmesi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesinin şart olduğu belirtildi.

  • İsrail’in İran’a yönelik hava saldırıları
  • İki askerin hayatını kaybetmesi
  • Bölgedeki gerginlik ve uluslararası güvenlik ihtiyacı

Kaynak: Sözcü

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in İran’a Yönelik Hava Saldırılarına Kınama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!