1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DİSK’in 2024 Eylül Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

DİSK’in 2024 Eylül Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

DİSK'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), 2024 yılı Eylül ayına ait ‘açlık ve yoksulluk sınırı’ raporunu yayımladı. Bu raporda, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için gerekli olan aylık harcama tutarı, açlık sınırı olarak 20 bin 478 lira olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, bu açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları dikkate alındığında, dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırının da eylülde 70 bin 835 liraya ulaştığı görülmektedir. Bu durum, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamada ne denli zorlandığını ortaya koymaktadır.

Tek başına yaşayan bir bireyin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile barınma, ulaşım, eğitim, sağlık gibi yaşamını sürdürmesi için gerekli diğer harcamalarının toplam tutarı ise eylülde 32 bin 933 lira olarak tespit edilmiştir.

BİSAM’ın verilerine göre, 2023 yılının Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 504 TL, yoksulluk sınırı ise 67 bin 465 TL olarak kaydedilmişti. Ayrıca, yalnız yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 31 bin 294 lira olarak belirlenmişti.

Kaynak: Sözcü

DİSK’in 2024 Eylül Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!