1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet’in Cuma Hutbelerinde Atatürk’e Yer Yok

Diyanet’in Cuma Hutbelerinde Atatürk’e Yer Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, ulusal günler ve bayramlarda Cuma hutbelerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeme geleneğini sürdürmeye devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yayımlanan hutbede, Cumhuriyet’in 101. yılına dair herhangi bir kutlama yapılmadı. Ayrıca, Cumhuriyeti kuran kadroların anılması da ihmal edildi. Atatürk’e ilişkin tek bir kelime bile edilmedi.

14 Yıllık Alerji

Hutbede, “Aziz milletimize karşı kurulan kirli tuzaklar boşa çıkacaktır. Cinayet şebekeleri kirli emellerine asla ulaşamayacaktır” ifadeleriyle güvenlik vurgusu yapıldı. Diyanet, TUSAŞ’taki terör saldırısı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımlarken, hutbede yine Atatürk’ün ismi anılmadı. 2010 yılından bu yana Diyanet’in hutbelerinde Atatürk’ü anmama politikası devam ediyor.

Vatan Müdafaası Vurgusu

Cuma hutbesinde, “Vatan müdafaası mukaddestir” ifadesiyle, vatan savunmasının sadece toprak korunmasından ibaret olmadığına dikkat çekildi. Hutbede, “Vatan müdafaası; dinimizi, canımızı, malımızı, namusumuzu ve neslimizi her türlü tehlikeden korumaktır” denildi.

En Son 2010’da Anıldı

Diyanet, en son Ali Bardakoğlu’nun başkanlığını yaptığı dönemde, 2003-2010 yılları arasında hutbelerinde Atatürk’ü anıyordu. Ancak 2011 yılından itibaren Atatürk ismi hutbelerden silinmeye başlandı. 11 Kasım 2010’da göreve gelen Mehmet Görmez döneminde, Cuma hutbelerinde Atatürk’ün adı anılmamaya başladı. Ali Erbaş’ın 2017 yılında göreve gelmesiyle birlikte de bu gelenek devam etti. Erbaş, görev süresi boyunca 100’den fazla ülkeye seyahat etti, ancak Anıtkabir’i ziyaret etmedi. 2024 yılında da, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi önemli tarihlerde yayımlanan hutbelerde Atatürk’ten bahsedilmedi.

Diyanet’in Cuma Hutbelerinde Atatürk’e Yer Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!