1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır Eski Başhekimi Fetin Rüştü Yıldız’ın Bebek Ölümüne Sebep Olan İddianamedeki Rolü

Diyarbakır Eski Başhekimi Fetin Rüştü Yıldız’ın Bebek Ölümüne Sebep Olan İddianamedeki Rolü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Eski Başhekimi Fetin Rüştü Yıldız’ın İddianamedeki Rolü

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu dolandırmak amacıyla gerçekleştirilen usulsüz işlemler sonucunda 10 bebeğin ölümüne sebep olan çeteye dair hazırlanan iddianamede, dikkat çeken bir isim öne çıkıyor: Eski Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekimi Fetin Rüştü Yıldız. Yıldız’ın, 2003-2008 yılları arasında Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde başhekimlik yaptığı ve bu göreve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile eski AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’ün referansıyla getirildiği öğrenildi. Ayrıca, Yıldız’ın 2015 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olduğu da kaydedildi.

Bebek Ölümleriyle İlgili Davada Şüpheli

İstanbul’da yaşanan yeni doğan bebek ölümlerinden sorumlu olan çeteye dair dava dosyasında, Yıldız’ın adı geçmektedir. Yıldız’ın, bebek ölümleriyle ilgili tartışmalara neden olan ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olan Avcılar Hospital’ın başhekimi olduğu tespit edilmiştir. Yıldız, Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yaptığı süre boyunca, pek çok kritik karar almış ve uygulamalarda bulunmuştur.

Diyarbakır’da 5 Yıl Görev Yaptı

Işıklar Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu olan Fetin Rüştü Yıldız, askeri hekimlik yaptıktan sonra serbest hekimlik yapmaya yönelmiştir. Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde 5 yıl boyunca başhekimlik görevini sürdürdükten sonra, sırasıyla Kocaeli Seka Devlet Hastanesi, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik yapmıştır. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde de bulunmuştur.

Bir Bebeğin Ölümünden Sorumlu Tutuluyor

Yıldız’ın en son görev aldığı yer, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ortaklarından olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi’dir. Burada, bebek ölümleriyle ilgili davada, 22’si tutuklu 47 şüpheliden biri olarak yer aldığı ortaya çıkmıştır. İddialara göre, Fetin Rüştü Yıldız, 112 acil servisi kullanılmaksızın hasta sevkleri yaparak, hasta basamaklarında gerçeğe aykırı evraklar düzenleyip SGK’ya fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemiştir. Yıldız’ın, sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getirmediği ve bu nedenle Kerem Muhammed Tokluoğlu adlı bebeğin ölümünden sorumlu olduğu, ayrıca ihmali davranışla kasten öldürme suçunu işlediği öne sürülmektedir.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır Eski Başhekimi Fetin Rüştü Yıldız’ın Bebek Ölümüne Sebep Olan İddianamedeki Rolü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!