1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da 1 Mayıs Cinayeti: Orçun Kartal’ın Ölümü ve Yakup Özmez’in Yakalanması

Diyarbakır’da 1 Mayıs Cinayeti: Orçun Kartal’ın Ölümü ve Yakup Özmez’in Yakalanması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 1 Mayıs Cinayeti

Diyarbakır'da 1 Mayıs Cinayeti

Diyarbakır’da 1 Mayıs günü, 24 yaşındaki Orçun Kartal, Sur İlçesi’nde tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından, cinayet büro amirliğinin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda, güvenlik kameralarında yer alan görüntüler incelendi. Bu incelemeler neticesinde, Orçun Kartal’ın cinayetinin, Meryem Sevim cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanıp tahliye edilen Yakup Özmez tarafından işlendiği belirlendi.

İki gencin çocukluk arkadaşı olduğu ve daha önce aralarında bir husumet yaşandığı, Orçun’un daha önce Yakup’u bıçakladığı bilgisi elde edildi. Yakup’un tahliye olduktan sonra intikam almak amacıyla Orçun’u takip ederek silahla vurduğu ifade edildi. Özmez’in, Meryem Sevim cinayeti davasında tahliye edilmesinin ardından başka bir suçtan dolayı tekrar cezaevine girdiği, 8 Mart günü Açık Cezaevine alındıktan sonra firar ettiği ve Orçun Kartal’ı 1 Mayıs günü öldürdüğü tespit edildi.

Cinayet sonrası kayıplara karışan Yakup Özmez’in yakalanması için cinayet büro amirliğinde özel bir ekip oluşturuldu. 6 ay boyunca firarda kalan Özmez, 30 Eylül günü saklandığı bir evde yakalanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Meryem Sevim Cinayetinin Azmettiricisi Olmakla Suçlanıyordu

Yakup Özmez, bir cafede arkadaşlarıyla otururken TikTok’tan canlı yayın yaptığı için eski sevgilisi Musa Sevim’in silahlı saldırısında hayatını kaybeden Meryem Sevim cinayetinin azmettiricisi olarak tutuklu yargılanmıştı. Ancak, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Savcı, bu tahliye kararına karşı itirazda bulunmuştu.

Orçun Kartal’ın Cinayet İşleme Düşüncesini Kuvvetlendirdi

Savcının itiraz dilekçesinde, Yakup Özmez’in tahliyesine karar verilmiş olsa da, cinayet öncesi Musa Sevim ile buluştuğu, Meryem’in bulunduğu kafeyi öğrendikten sonra katil ile birlikte cinayet yerine gittiği belirtildi. Özellikle, Musa’nın Özmez’e, “Benim midem bulanıyor, ben şimdi buraya kusacağım, senin de midem bulanıyor mu?” diye sorduğu, Özmez’in de “Yok abi benim midem bulanmıyor, ama sen kus dersen kusarım” şeklinde yanıt verdiği aktarıldı. Ardından Musa’nın “Ben şimdi buraya kusacağım” demesi üzerine, Özmez’in “Kus abi, hakkındır” diyerek belindeki tabancayı çekip önce Meryem’in ayaklarına, ardından kafasına ateş ettiği kaydedildi.

Sanığın, cinayetten sonra Musa ile birlikte aynı araca binerek olay yerinden kaçtığı, ayrıca cinayeti gerçekleştirmek için önceden araç temin ettiği ve cinayet sonrası tanınmamak amacıyla kıyafetlerini değiştirdiği ifade edildi. İtiraz dilekçesinde, sanığın kafe önünde kaçmak için hazır vaziyette aracı beklettiği ve Musa’nın suç işleme kararını kuvvetlendirdiği için yeniden tutuklanması talep edildi. Ancak, bu itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

(Kaynak: Sözcü)

Diyarbakır’da 1 Mayıs Cinayeti: Orçun Kartal’ın Ölümü ve Yakup Özmez’in Yakalanması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!