1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümü: İddianame ve Şüpheliler

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümü: İddianame ve Şüpheliler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Narin Güran’ın Ölümü Üzerine İddianame Hazırlandı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine dair hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler arasında amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar yer almakta ve bu kişilerin “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması talep edilmektedir. Narin Güran, merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2023 tarihinde kaybolmuş, 8 Eylül 2023’te Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştur. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde hazırlanan ve 12 sayfadan oluşan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur.

İddianamede, 21 Ağustos günü Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan Narin Güran’ın kaybolduğu yönündeki ilk resmi ihbarın, saat 20.43’te ağabeyi Baran Güran tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapıldığı belirtilmektedir. Bu ihbar sonrasında, Narin Güran’ın bulunması için uzman kolluk kuvvetlerince yoğun bir arama faaliyeti başlatılmıştır.

Aile Bireylerinin Şüpheli Davranışları

Arama çalışmalarının sürdüğü 22 Ağustos’ta, Narin Güran’ın kuzeni Muhammed Kaya’nın, “Suriyelilerin kaldığı çadırların yakınında kırmızı renkli bir çocuk terliği bulduğunu ancak bunu kolluk birimlerine bildirmeyi unuttuğunu” ifade ettiği iddianamede yer almaktadır. Kayıtlar doğrultusunda terliğin aile bireylerine gösterildiği ve daha sonra kolluk birimlerine haber verildiği belirlenmiştir. Aile bireyleri, terliğin Narin’e ait olduğunu ileri sürerek, soruşturmanın yönünü Suriyeli şahıslara kaydırmaya çalışmıştır. Salim Güran, köyün muhtarı olması nedeniyle sürekli kolluk kuvvetleri ile birlikte hareket etmiş, sergilediği şüpheli tavırlar tutanak altına alınmıştır.

Yangın ve Arama Çalışmalarının Olumsuz Etkilenmesi

Tavşantepe Mahallesi’nde 24 Ağustos’ta, havanın rüzgarsız olduğu bir günde elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu bir yangın çıkmıştır. Yangının, arama çalışmalarını olumsuz yönde etkilemek ve Narin’in bulunmaması amacıyla organize edildiği değerlendirilmiştir. Yapılan araştırmalarda, Narin Güran’ın yaşadığı köyde bulunanların büyük bir kısmının akraba olduğu, son görüldüğü yerin evine yakın mesafede olduğu ve olay mahalline yabancı kişi veya araç girişinin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Amca Salim Güran’ın Şüpheli Tavırları

Aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran’ın arama çalışmalarının başından itibaren kolluk birimlerini yanlış yönlendirmeye çalıştığı ve bu durumun kaydedildiği ifade edilmiştir. Soruşturma sürecinde aile bireyleri özellikle irdelenmiş, Salim Güran’ın aileyi yönlendirdiğine dair ciddi şüpheler ortaya çıkmıştır. 30 Ağustos’ta, Narin Güran’ın yakınlarının cep telefonlarına el konulmuş ve inceleme için Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilmiştir.

DNA Testleri ve İleri İncelemeler

Narin Güran’ın DNA profilinin elde edilmesi amacıyla 31 Ağustos’ta baba Arif ve anne Yüksel Güran’dan alınan örnekler ile Narin’e ait kıyafetler karşılaştırılmıştır. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda, Arif ve Yüksel Güran’ın yüzde 99,99 ihtimalle Narin’in ebeveynleri olduğu belirlenmiştir. Narin’in babasına ait araçta yapılan incelemede DNA örneği tespit edilememiş, ancak Salim Güran’ın kullandığı araçta Narin’e ait DNA profili bulunmuştur. Bu gelişmeler ışığında Salim Güran, 31 Ağustos’ta gözaltına alınmıştır.

Anne Yüksel Güran’ın Şüpheli Davranışları

Arama faaliyetleri sırasında Yüksel Güran ile kadın jandarma personeli arasında geçen diyalogda, annenin kızının bulunabilmesi için verebileceği bilgilerin önemine vurgu yapıldığı, Narin’in bulunamaması üzerine kızının öldüğünden emin olduğu gözlemlenmiştir. Yüksel Güran, oğlunu koruma çabası içinde olduğu izlenimi vermiştir.

Mezarlıkların Tarama Faaliyetleri

4 Eylül’de, Tavşantepe Mahallesi’nde yer altı görüntüleme cihazları ile yeni kazılmış mezarlar üzerinde tarama yapılmış, ancak herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır. 8 Eylül’de yapılan tarama faaliyetinde, Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldığı belirtilmiştir. Olay yerinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, Narin’in cesedi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştür.

Aile Arasındaki Tartışmalar

Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından, olayın yaşandığı bölgede kadınlar arasında tartışmalar meydana gelmiştir. Tartışmada, aile üyeleri arasında “Biz bir şey yapmadık.” gibi ifadeler yer almış, bu durum ailenin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olduklarını göstermektedir.

Olayın Gelişimi ve Şüphelilerin Eylemleri

İddianamede, Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması sonrasında alınan beyanlar ve aile üyelerinin tutarsız ifadeleri dikkate alınarak, Narin’in 21 Ağustos’ta saat 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi’ne bırakıldığı tespit edilmiştir. Aile üyelerinin, arama faaliyetlerini yanlış yönlendirmeye çalıştıkları ve olayın seyrini değiştirmeye yönelik eylemler gerçekleştirdikleri belgelendirilmiştir.

Cansız Bedenin Yok Edilmesine Yönelik İtiraflar

Şüpheli Nevzat Bahtiyar, yer gösterme işlemi sırasında Narin’in cansız bedenini Salim Güran’dan aldığını ve yok etmesi için kendisine talimat verildiğini ifade etmiştir. Bahtiyar, cesedi Eğertutmaz Deresi’ne bıraktığını belirtmiştir.

Delil Toplama ve İncelemeler

Salim Güran’ın aracında yapılan incelemelerde, Narin’e ait saç tüyleri tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra, şüphelilerin HTS ve baz istasyonu kayıtları incelendiğinde, olay anında aynı evde bulundukları anlaşılmıştır. Tüm bu veriler doğrultusunda, şüphelilerin Narin Güran’ı boğarak öldürdükleri ve üzerine atılı suçu ortaklaşa işledikleri kanaatine varılmıştır.

Olayın tüm detayları ışığında, adaletin yerini bulması ve Narin Güran’ın katillerinin cezasını çekmesi beklenmektedir.

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümü: İddianame ve Şüpheliler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!