Diyarbakır’da Narin Güran Cinayeti ile İlgili Yeni Detaylar
Diyarbakır’da Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra bir dere yatağında bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Narin’in kaybolduğu gün birden fazla asılsız ihbarda bulunulduğu, bu ihbarları yapan kişilerin yakalanmamak için telefonlarındaki sim kartları çıkardıkları ve yalnızca acil aramalardan yalan ihbarlarda bulundukları belirlendi. Narin’in, saat 15.15 ile 16.40 arasında öldürüldüğü tespit edilmesine rağmen, jandarmaya saat 18.00’den sonra kaybolduğuna dair yanlış bilgiler verildi. Ayrıca, amca Salim Güran’ın köyde saat 18.59’da okul kamerasına yansıyan beyaz aracıyla hızla geçtiği tespit edildi. Amca, bu görüntülerle ilgili olarak, köyde şüpheli bir araç gördüğünü ve bu aracı takip ettiğini iddia etti.
Profesyonelce Jandarmayı Yanlış Yönlendirme
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi, 8 Eylül’de köyün yakınlarından geçen bir dere yatağında bulundu. Soruşturma dosyasına yansıyan ihbar kayıtları, fotoğraf ve görüntülerle ailenin nasıl profesyonelce jandarmayı yanlış yönlendirdiği ortaya çıktı. Küçük kızın kaybolduğu gün jandarmaya saat 20.05’te haber verildi. Ancak aile bireyleri, Narin’in saat 15.15 ile 16.40 arasında öldüğünü kesin olarak belirlerken, saat 18.00’den sonra Narin’in ortadan kaybolduğunu ileri sürdü.
Kamyonet İddiası
HTS kayıtları ve sinyal baz bilgilerinin tespit edilmesini engellemek amacıyla, Narin’in kaybolduğu gün jandarmaya sim kartsız telefondan iki ayrı ihbar yapıldığı belirlendi. Bu ihbarlardan birinde, Narin’in büyükbaş hayvan taşıma işlerinde kullanılan arkası açık bir kamyonetin kasasında görüldüğü ve bu kamyonetin komşu köy olan Gönenli Köyü’ne doğru gittiğine dair yalan bir ihbarda bulunuldu.
Simkartsız Telefonla 112’ye İhbar
Yine sim kartı çıkarılan bir telefondan köyün yakınlarında beyaz ve gri renkli bir aracın görüldüğü, bu araçların köyün çevresinden hızla uzaklaştığı ve bu nedenle Narin’in bu araçlar tarafından kaçırılmış olabileceğine dair bir ihbar yapıldığı kaydedildi. Bu araçların plakaları, uzun araştırmalar sonucunda tespit edilerek yakalandı ve şüpheli oldukları için jandarma komutanlığına çekildi. Burada, olay yeri inceleme ekipleri tarafından saatler süren DNA incelemeleri yapıldı. Kamyonetin kasasında, şoför ve yolcu koltuklarında, tavanlarında ve aracın ön göğüs bölgesinde delil numaraları bırakılarak biyolojik bulgular ve DNA örnekleri arandı. Ancak ailenin bu ihbarlarla dikkatleri köyden uzak tutmaya çalıştığı ve bunu yaparken kimliklerinin tespit edilmemesi için simkartsız telefonlardan ihbarlarda bulunduğu belirlendi.
Kamyonet ve Araç İhbarları Asılsız Çıktı
Telefondaki sim kartın çıkarılması nedeniyle yalnızca acil aramalar üzerinden 112’nin aranarak ihbarda bulunulduğu için, bu ihbarı yapanların HTS kayıtları ve telefon sinyal baz bilgileri ile kimliklerinin belirlenemediği bildirildi. Ayrıca, bu asılsız ihbarlarla jandarmanın ilk günden itibaren arama faaliyetlerinin dikkatinin farklı bölgelere, hatta komşu köylere yönlendirilerek deredeki arama faaliyetlerinin aksatıldığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleri, bölgeyi gören farklı kameralardan yaptıkları araştırmada, köyün çevresinde dolanan beyaz renkli aracın Narin’in amcası Erhan Güran’a ait olduğunu belirledi. Ancak bu araştırma saatlerce sürdü ve küçük kızın kaybolduğu gün jandarmanın tüm dikkati farklı yönlere çevrildi.
İhbara Konu Araç Amca Erhan’a Ait Çıktı
Yine eş zamanlı olarak köydeki okul kamerası kayıtlarında amca Salim Güran’ın aracının saat 18.59’da köyün içinden hızla köyün dışına doğru uzaklaştığı belirlendi. Jandarma tarafından iyileştirilen bu görüntüler amca Salim Güran’a sorulduğunda, “Köyde yabancı şüpheli bir aracı gördüm. Durmayınca kaçmaya başladı. Ben de onu kovalıyordum, belki Narin’i kaçırmış olabilirler diye” şeklinde kendini savundu. Ancak daha sonra yapılan araştırmalarda, amca Erhan’a ait beyaz araç, amca Salim’e ait araç ile küçük kızın Gönenli Köyü’ne doğru gittiği iddia edilen açık kasa kamyonet ve gri renkli araçlarla ilgili ihbarların aslında jandarmayı ilk gün dereden uzak tutmak amacıyla yapıldığı tespit edildi.
Kaynak: Sözcü