1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da PKK’lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşlerin Beraat Kararı

Diyarbakır’da PKK’lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşlerin Beraat Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da PKK’lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşler

Diyarbakır'da PKK'lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşler

Diyarbakır’da, PKK’lı teröristlere kar tulumu götürürken yakalanan ve örgüte yardım etmekten mahkûm olan Umut ve Devrim Öner adlı kardeşlerin ağabeyi olan Önal İsmail Öner’in, Yargıtay’ın “Yok hükmündedir” dediği beraat kararının gerekçe gösterilerek başka bir mahkeme tarafından beraat kararı aldığı bilgisi ortaya çıktı. Önal İsmail Öner, KCK ana davası kapsamında sanık olarak yargılanmış; teröristlere kar tulumu gönderme, belediyelerden aldığı ihaleler aracılığıyla terör örgütüne mali destek sağlama ve PKK’nın dağ kadrosuna matbaa makinesi gönderme gibi suçlamalarla 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilmiştir.

YARGITAY’IN YOK SAYDIĞI KARARLA BERAAT

Yargıtay, Önal İsmail Öner ile birlikte 39 sanık hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı bozdu. Bu gelişmenin ardından dosya yeniden ele alındı. Öncelikle 39 sanıkla birlikte yargılanması gereken Öner’in dosyası, diğer sanıklardan ayrıldı ve farklı bir dosya numarası üzerinden yeni bir yargılama süreci başlatıldı. Duruşma savcısı, Yargıtay’ın hukuka aykırı bularak yok hükmünde kabul ettiği Öner’in iki kardeşine verilen beraat kararını dayanak alarak beraat talep etti. Mahkeme, bu talebi değerlendirerek Öner’in beraatine karar verdi.

Diyarbakır'da PKK'lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşlerin Beraat Kararı

Mahkeme, Önal İsmail Öner’e verdiği beraat kararının gerekçesinde, kardeşleriyle ilgili duruşma açılmaksızın beraatına karar verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtmiş olmasına rağmen, Umut ve Devrim Öner’in benzer suçlamalarla yargılanıp beraat ettikleri dikkate alınarak, sanık Önal İsmail Öner’in delil yetersizliğinden beraat etmesi gerektiği sonucuna vardı. Bu beraat kararı, savcı tarafından aleyhe temyiz edilmediği için 7 gün içinde kesinleşti.

KCK ana davasından dosyası ayrılarak beraat kararı verilen Önal İsmail Öner’in dışında, diğer 39 sanıkla ilgili yargılama süreci ise 5 yıldır devam etmektedir.

HEYETİN YARGILANMASINA KONU OLDU

Devrim ve Umut Öner’e verilen tartışmalı beraat kararı, Yargıtay tarafından “yok hükmünde” kabul edildi. Bunun üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), soruşturma izni vererek müfettiş görevlendirdi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı O.Y., üye hakimler N.Y.C. ve B.N. ile duruşma savcısı Ş.Y. hakkında “Görevi kötüye kullanmak” suçu sebebiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da PKK'lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşlerin Beraat Kararı

BERAAT SONRASI KAMUDA İHALELER ALDILAR

Önal İsmail Öner’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Öner Grup’un, beraat kararının ardından kamusal alanda birçok ihale aldığı iddia edildi. İstanbul, Ankara, Antalya ve Denizli gibi illerde temsilcilikleri bulunan Öner Grup yöneticisi kardeşler, adli sicildeki sabıka kayıtlarını sildirdikten sonra üniversiteler, barajlar, belediyeler, Sağlık Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Türkiye Petrolleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Tarım İl Müdürlükleri gibi kurumların araç kiralama ihalelerini alarak, bunu kendi kurumsal web sayfalarında referans olarak göstermeye başladılar.

Firma, halen kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılarak araç kiralama, filo kiralama, Premium araç kiralama, taşımacılık, iş makineleri hizmeti, çevre ve temizlik hizmetleri, yol yardım hizmetlerinin yanı sıra inşaat ve eğitim sektörlerinde de faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır’da PKK’lı Teröristlere Yardım Suçlamasıyla Yargılanan Öner Kardeşlerin Beraat Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!