1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da Tecride Karşı Özgürlük Mitingi İçin Güvenlik Önlemleri

Diyarbakır’da Tecride Karşı Özgürlük Mitingi İçin Güvenlik Önlemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklanan ancak Demokratik Bölgeler Partisi (DEM Parti) tarafından düzenleneceği duyurulan “Tecride Karşı Özgürlük Mitingi” nedeniyle şehirde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Mitingin planlandığı gün, Diyarbakır’da, diğer illerden gelen takviyelerle birlikte toplamda 5 bin polisin görevlendirildiği bildirildi.

5 Bin Takviye Polis

Mitingin gerçekleştirileceği yer olan İstasyon Meydanı, polis bariyerleriyle kapatıldı. DEM Parti’nin mitinge katılım çağrısı yapması üzerine, kentin çeşitli noktalarına Toplumsal Olaylara Mücadele Aracı (TOMA) ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Bu yoğun güvenlik önlemleri, mitingin engellenmesi amacıyla alındı.

20 Kişi Gözaltında

Şu ana kadar yapılan güvenlik kontrolleri sonucunda 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Valiliğin aldığı yasaklama kararı çerçevesinde Diyarbakır’a girişler de sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Miting amaçlı geldiği tespit edilen kişilerin şehre alınmadığı kaydedildi. Saat 13.00’te başlaması planlanan miting öncesinde, polis tarafından uygulanan güvenlik önlemleri devam ediyor.

Ayrıca, miting nedeniyle Diyarbakır’a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan ve Güvenlik Daire Başkanı Maksut Yüksek’in, olayları anbean takip edeceği öğrenildi. Bu durum, güvenlik güçlerinin mitingle ilgili olası gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu göstermektedir.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır’da Tecride Karşı Özgürlük Mitingi İçin Güvenlik Önlemleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!